Radionica u Šenkovcu “Studiranje u i van Hrvatske”

Općina Šenkovec će u suradnji s Udrugom mladih Šenkovec, a u sklopu “Programa mladih 2012.” organizira radionicu pod nazivom “Studiranje u i van Hrvatske” koja će biti održana 27. studenog.

Mladi koji studiraju u Hrvatskoj održat će  video konferenciju sa studentom koji studira u SAD-u  i studenticom koja studira u Sloveniji. Oni će pripremiti izlaganja o uvjetima i načinu studiranja na fakultetima na kojima studiraju i prenijeti vlastita iskustva studiranja izvan RH. Cilj je ukazati još jednom na sličnosti i razlike pojedinih sustava obrazovanja i prednosti i nedostatke svakog od njih. 

Isto tako, u Knjižnici i čitaonici Šenkovec okupiti će se mladi Šenkovca, a studentica koja studira u Križevcima i student koji studira u Mariboru iznjet će činjenice koje su vezane za studiranje na njihovim fakultetima. Mladi će, nakon iznesenih referata, komentirati, uspoređivati informacije i postavljati pitanja  svima okupljenima. 

Ovo je i prilika da se srednjoškolci koji namjeravaju nastaviti školovanje, iz prve ruke, informiraju o prednostima i nedostacima studiranja van Hrvatske. Iako mladi u svakodnevnom životu koriste napredne tehnologije za komunikaciju, ovo je prvi primjer  takvog načina održavanja aktivnosti vezanih za mlade u Međimurskoj županiji, ističu organizatori.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije