Vijesti / Društvo
Društvo
LJEČILIŠNI TURIZAM Bernardi Cecelji odobrena koncesija za korištenje geotermalne vode: Varaždinske Toplice dobit će luksuzni centar
Grad Varaždinske Toplice

VELIKI PROJEKT

LJEČILIŠNI TURIZAM Bernardi Cecelji odobrena koncesija za korištenje geotermalne vode: Varaždinske Toplice dobit će luksuzni centar

Ovom odlukom Grad Varaždinske Toplice nedvojbeno postaje predvodnik razvoja lječilišnog turizma u Hrvatskoj, najbrže rastuće turističke grane u svijetu.

Veliki projekt izgradnje hotela, luksuznog i geotermalnog centra vrijednog više od 40 milijuna kuna u Varaždinskim Toplicama, dobio je zeleno svjetlo za ulazak u završnu fazu.

Naime, vlasnici hotela, topličkoj poduzetnici Bernardi Cecelji je nakon pune tri godine napokon odobrena koncesija za korištenje geotermalne vode u Varaždinskim Toplicama. Odluka o dodjeli koncesije donijeta na sjednici Vlade Republike Hrvatske.

- Napokon je riješena i posljednja prepreka. Presretna sam jer bez odluke hrvatske Vlade, ovaj bi vrijedan projekt pao u vodu. Sad trebamo napraviti toplovod od izvora termalne vode do našeg hotela koji je već pod krovom. Radovi na objektu trebali bi biti gotovi do studenoga ove godine, a cijeli posao do proljeća 2020. godine - zadovoljno je poručila Bernarda Cecelja.

Veliki je ovo uspjeh i za sam grad Varaždinske Toplice i gradonačelnicu Dragicu Ratković, kao i za ravnateljstvo Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju na čelu s ravnateljem Denisom Kovačićem.

- Specijalna bolnica u Varaždinskim Toplicama morala je dati suglasnost, s obzirom da se geotermalni izvor nalazi na njezinom zemljištu. Ali i taj smo dio posla uspješno obavili. Ovo je u svakom slučaju veliki dan za cijele Varaždinske Toplice. Omogućen je nastavak ulaganja naše topličke poduzetnice u naš grad. Njezin projekt omogućit će turistički razvoj cijelog topličkog kraja što će pak otvoriti nove mogućnosti i drugim gospodarskim subjektima s područja Toplica - rekla je gradonačelnica Ratković.

Ovom odlukom Grad Varaždinske Toplice nedvojbeno postaje predvodnik razvoja lječilišnog turizma u Hrvatskoj, najbrže rastuće turističke grane u svijetu.

- Varaždinske Toplice moraju iskoristiti sve svoje potencijale da bismo postali prepoznatljivi turistički brend upravo u segmentu zdravstvenog turizma. Geotermalna voda, netaknuta priroda, bogata kulturna baština još iz antičkog dobra, ali i neposredna blizina autoceste i velikih urbanih središta, vrijednosti su koje moramo iskoristiti. Upravo stoga smo svi bili angažirani da se odobri ova koncesija. I naš saborski zastupnik Anđelko Stričak bio je angažiran da tvrtka Bernarda Nova napokon dobije koncesiju te uspješno privede ovaj veliki projekt konačnoj realizaciji. Planovi i ideje o razvoju Varaždinskih Toplica o kojima smo do sada samo pričali, napokon postaju naša stvarnost - zaključila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!