Vijesti / Društvo
Društvo
UOČI UTAKMICE Vatreni u varaždinskoj vojarni odali počast poginulim Pumama
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

pume uz vatrene

UOČI UTAKMICE Vatreni u varaždinskoj vojarni odali počast poginulim Pumama

- Za ove ljude, za Pume, za Hrvatsku vojsku spremni smo sve učiniti. Hvala ima na svemu onome što su oni dali za nas. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas - rekao je Z. Dalić.

Hrvatski reprezentativci predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem obišli su prije utakmice s Tunisom vojarnu 7. gardijske brigade Puma. Inicijator je Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma, a hrvatske reprezentativce dočekali su predstavnici Hrvatske vojske na čelu sa zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske general-bojnikom Sinišom Jurkovićem

- Za ove ljude, za Pume, za Hrvatsku vojsku spremni smo sve učiniti. Hvala ima na svemu onome što su oni dali za nas. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas - rekao je Z. Dalić. Reprezentativci su ispred spomen-kapelice položili cvijeće i zapalili svijeću te odali počast poginulim pripadnicima Puma. Državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop rekao je da susret HV-a i nogometne reprezentacije svjedoči izvrsnim odnosima koje će nastaviti njegovati i dalje.

- Ovo našim vojnicima sigurno jako puno znači jer vojska je ta koja živi svaki dan sa sportom. Branitelji su temelj naše države, donijeli su nam puno veselja 90-ih, a naši Vatreni nas danas svojim uspjesima uveseljavaju i raduju - naglasio je Jakop. 

Zapovjednik HKoV-a Jurković uručio je izborniku Daliću žutu beretku, simbol Puma iz Domovinskog rata, koji i danas s ponosom nose pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume. 

- Mi uvijek navijamo za naše Vatrene. Hrvatsku vojsku i našu reprezentaciju spajaju neraskidive veze i gradimo sustav na istim vrijednostima čineći sve da u našoj Hrvatskoj bude bolje i ljepše - rekao je general-bojnik Jurković. Hrvatska vojska uputila je potporu Vatrenima videosnimkom snimljenom diljem Hrvatske "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska", a s istom porukom sreću su im zaželjeli i s vrha Sljemena. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Vezani članci

Reci što misliš!