Uređen park u centru Črečana

Prema raspisanom natječaju, Vijeće mjesnog odbora Črečan izradilo je projekat uređenja parka u  samom centru naselja. Projekat je prihvaćen u sklopu Plana zelenog djelovanja Općine Nedelišće, te je za voditelja projekta imenovana Anđelka Horvat, predsjednica VMO Črečan.

Naime, ova zelena površina centar je okupljanja mještana, djece i roditelja, te članova udruga  vatrogasaca, odbojkaša i udruge žena koje djeluju u naselju.  Uočen je problem starosti i bolesti  stabala, te njihov loš raspored. Klupe za sjedenje u parku bile su u  vrlo lošem stanju i devastirane, a dječja igrala je bilo potrebno obojiti. 

Projektom Uređenja centralnog parka u Črečanu, isplanirano je uklanjanje bolesnih stabala,  orezivanje grana, iskop trasa postojećih staza i površina oko dječjih igrališta. Za ovaj stručni dio  angažirana je tvrtka Cedrus koja je radove izvela u suradnji sa lokalnim udrugama. Članice Udruge žena i odbojkaši OKM Centrometal uredili su klupe u parku, obojali drveni i
betonski dio, pa su one zasjale novim sjajem. Nasuta je zemlja, površina je poravnata i posijana je trava.

Posađene su sadnice drveća te grmova i uređene su nove staze sa lomljenim
kamenom. Svi ti radovi bili su izvršeni u nekoliko faza, te su okončani prema planu do kraja listopada. Uz malo dobre volje akcija je više nego uspješno sprovedena i sada park u Črečanu  izgleda još  ljepše. Zajedničkim radom članova VMO Črečan, članova udruga i pojedinih mještana, uređena je površina na kojoj se sada mogu veselo igrati djeca i družiti odrasli.

Ono što je još vrijednije od tog,  jest zajedničko druženje i svijest mještana da brinu o svom okolišu. Stoga velika pohvala svima koji su sudjelovali u toj akciji, posebno  veliko hvala donatorima koji su pomogli svojim prilogom – Stjepanu Horvatu, Miji Košaku, tvrtki Cedrus i  Općini Nedelišće bez koje ostvarenje ovog projekta ne bi bilo moguće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije