ZELENA OAZA NA JUGU

FOTO Na prostoru Trnave u Čakovcu postavljenje crvene klupe, a od subote i ležaljke za odmor

Ovo izgleda super! Pravo mjesto za odmor i punjenje baterija...

Konačnim dolaskom toplijih dana Laboratorij arhitekture vas poziva na postavljanje crvenih ležaljki koje su ispleli naši srednjoškolci.

>> FOTO Na prostoru Trnave u Čakovcu postavljene crvene klupe i stupovi za ležaljke

– Svi ste dobrodošli na sunčanje i druženje, bez obzira na godine! Vidimo se u subotu, 8. lipnja 2019. od 10 do 12 sati, na prostoru Trnave, na čakovečkom Jugu, uz tenis terene (Ulica Zinke Kunc) – poručuju izLaboratoija arhitekture.

Podsjetimo, uz novozasađena stabla i grmlje na prostoru Trnave u Čakovcu nedavno su postavljene crvene klupe i stupovi za ležaljke.

U iskopu, montaži i betoniranju temelja sudjelovali su vrijedni učenici Graditeljske škole Čakovec i njihovi stručni učitelji majstori Dragutin Horvat, zidar, Josip Križaić, rukovatelj građ. strojevima i Vladimir Hatlak, stolar.

– Nadamo se da će nova “Zelena oaza” na prostoru Trnave zaživjeti i, posebice u toplijim mjesecima, biti točka odmora mladih koji su sudjelovali u osmišljavanju ideja i izvedbi, ali i svih ostalih građana. Još jednom možemo potvrditi da znanjem i aktivnim djelovanjem mladi mogu postati dio vidljivih prostornih i društvenih promjena! – poruka je iz Laboratorija arhitekture.

Projekt je prijavljen u sklopu programa Umjetnost i kultura za mlade, a kroz edukacije urbanističko arhitektonske radionice te Festivala arhitekture za mlade i stvaranjem konkretne prostorne intervencije u Čakovcu nastojat će se mlade zainteresirati za stjecanje znanja i vještina s područja arhitekture.

U Laboratoriju sudjeluju srednjoškolci iz Gimnazije “Josipa Slavenskog” Čakovec te Graditeljske škole Čakovec, jer će se u budućnosti uglavnom oni baviti profesijama u kojima će direktno odlučivati o izgledu grada, kao npr. arhitekti, dizajneri ili zidari. Učenje o javnim prostorima u nastavnom programu gotovo da ni ne postoji, dok se u strukovnim školama uči samo o tehničkim aspektima pojedinog zanimanja.

Projekt će provoditi arhitekti, krajobrazni arhitekti, sociolozi, stručnjaci za turizam te profesori čakovečkih srednjih škola. Projekt se u cijelosti financira sredstvima ESF-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije