Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Aleksandra Hampamer: 'Ponosna sam na naš Grad. Spasili smo Tonkicu i Bobija u Mačkovcu'
A.H.

SPAŠENI TONKICA I BOBI

VIDEO I FOTO Aleksandra Hampamer: 'Ponosna sam na naš Grad. Spasili smo Tonkicu i Bobija u Mačkovcu'

Lijepa priča iz Mačkovca koja će mnoge dirnuti. Hvala svim dobrim ljudima koji su pokazali veliko srce

U našu redkaciju javila se Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog azila Prijatelji, koja nam je detaljno opisala današnju akciju spašavanja pasa koji su završili u kanalizaciji.

Vezana vijest

Foto čitatelja - Mačkovec DONOSIMO LIJEPE VIJESTI VIDEO I FOTO Sretan kraj: Zajedničkim snagama spasili pse iz kanalizacije u Mačkovcu

- Tonkica i Bobi udomljeni su iz našeg skloništa u Mačkovec. Divni ljudi, a oni jako vezani jedan na drugog. Tonkica voli otići za tragom, a Bobi je uvijek prati u stopu. Pa su tako jučer zbrisali nekako i nije ih bilo sve dok danas popodne nije susjed čuo da psi laju iz kanalizacijske cijevi. Kako su dospjeli u nju, nepoznanica je.

Uglavnom, iz šahta se do njih nije moglo iako su vatrogasci prvi stigli na mjesto događaja i pokušali no oni su očito bili previše prestrašeni da izađu sami van.

Na lice mjesta tada su stigli i djelatnici Međimurskih voda, HGSS-a, dogradonačelnik Mario Medved. Uz pomoć pokretne kamere uspjelo ih se locirati na udaljenosti od 2 metra od šahta u cijevi na dubini od gotovo 2 metra.

Nije bilo druge nego krenuti rezati asfalt i pokušati otvoriti cijev s druge strane kako bih se s tom kamerom lagano poguralo prema van.

Ekipa Autoprijevoza i niskogradnje Branka Žganeca stigli su odmah na poziv i obavili sve potrebe radove kako bi se došlo do cijevi i potom su ih izgurali van, hladne, mokre, prestrašene, ali čitave.Ogromno hvala našim vatrogascima kojima ovo nije prvo spašavanje životinja, HGSS-u, Međimurskim vodama, Branku Žganecu i svim dragim ljudima koji su pomogli savjetom, kopanjem, dozivanjem... hvala dogradonačelniku Medvedu što je došao na lice mjesta i koordinirao cijelu akciju sa svim službama. Kao što rekoh... ponosna na naš Grad! - napisala je Aleksandra.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Vezani članci

Reci što misliš!