Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Međimurci prosvjeduju na Trgu Republike u Čakovcu: 'Dosta je terora, želimo normalan život!'
Stjepan Hranilović

ZAKAZAO SUSTAV

VIDEO I FOTO Međimurci prosvjeduju na Trgu Republike u Čakovcu: 'Dosta je terora, želimo normalan život!'

- Pokušavao sam upozoriti institucije, no vidio sam da oni taj problem ne žele ni shvatiti. Ovo nije govor mržnje, niti koga mrzimo, samo želimo u 21. stoljeću živjeti normalan život - rekao je Alen Pancer, prvi govornik na prosvjedu

Prosvjedni skup pod nazivom 'Za normalan život', kojeg organizira grupa građana iz Ulice Ante Starčevića u Pribislavcu kraj Čakovca, započeo je u subotu u 11 sati na Trgu republike u Čakovcu. 

Građani i organizatori žele upozoriti na manjkavost sustava koji je, prema njima, zakazao.

- Konačno želimo reći dosta! - rekao je Alen Pancer, predsjednik građanske inicijative koja je prosvjed i organizirala. Dodao je da su svi upoznati s tim problemom: - Ministarstvo unutarnjih poslova to zna, no što su oni poduzimali svih ovih godina? - upitao se.

- Pokušavao sam upozoriti te institucije, no vidio sam da oni taj problem ne žele ni shvatiti. Ovo nije govor mržnje, niti koga mrzimo, samo želimo u 21. stoljeću živjeti normalan život kao oni u Istri i Dalmaciji - te je rekao još: - Ovdje se nećemo dijeliti na crvene i plave, samo apeliramo na institucije da počnu raditi svoj posao!

Dodao je da policija više ni sama sebe ne može zaštititi, a kamoli njega i sugrađane.

- To vam je ta naša Hrvatska - zaključio je.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!