Uspjela humanitarna aukcija “Velike i male zvijezde”

U četvrtak je u Spa & Sport Resortu Sveti Martin održana promocija humanitarnog kalendara “Velike i male zvijezde” na kojoj su svi sudionici, i oni s kalendara ali i njihovi uzvanici, pokazali i dokazali da imaju srca i da su doista prave zvijezde.

U četvrtak je obilježena glamuroznim ulaskom velikih i malih zvijezda. Na crveni tepih, Ivana i Marija Husar, Zoran Šprajc, Zoran Vakula, Nataša Janjić, Rukometaši CO Zagreba na čelu s trenerom Slavkom Golužom, olimpijac Filip Ude ušli su u pratnji svojih malih prijatelja.

Promocija kalendara začinjena smijehom i odličnim raspoloženjem zahvaljujući neponovljivom stand up komičaru Ivanu Šariću kulminirala je više nego uspješnom aukcijom fotografija poznatog fotografa Pixsella Vjerana Žganeca – Rogulje koje krase kalendar. “Drago mi je što sam mogao sudjelovati u ovoj akciji, upoznao sam divne ljude i akcija je pokazala tko su zapravo prave zvijezde. Sve naše karijere i naša slava, kad se usporede s tim lijepim bićima, sve je to manje važno.” rekao je HTV-ov urednik Zoran Šprajc, te dodao: “Ja sam zadovoljan, nadam se da su zadovoljna djeca te njihovi roditelji.” A kako ne bi i bili kad je samo na aukciji sakupljeno više od 13 tisuća kuna, a u trenu je nestalo i nekoliko stotina kalendara po cijeni od 40 kuna. Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je doista sunčano razdoblje” istaknula je inicijatorica i autorica projekta, inače urednica i novinarka HTV-a Tamara Peras, te dodala: “Naš je cilj da kalendar uđe u svaki dom, ured, svaku instituciju i školu, jer novcem od prodaje kalendara financirat će se prijeko potrebne i neophodne terapije za djecu sa sindromom Down.”

A sama “bitka” za fotografije na aukciji organizatorima doista može uliti nadu u uspjeh cjelokupne humanitarne akcije. Međimurski župan Ivan Perhoč i njegov zamjenik Matija Posavec stoički su se borili sa zvijezdama te s ravnateljicom varaždinskog HNK Jasnom Jakovljević za željene komade.

Pobjedu u postizanju najviše cijene na kraju je ipak odnjela fotografija sestara Husar s njihovim malim prijateljima, a za nju se uspio izboriti domaćin, direktor Spa & Sport Resorta Sveti Martin Thomas Temmel.

“Roditelji su zajedno s djecom pokazali koliko je bitno međusobno se razumjeti i voljeti, i uistinu mi je bilo divno raditi s tom dječicom” istaknula je prelijepa glumica Nataša Janjić, te dodala: “Moramo više potaknuti zajednicu da brinu za one u potrebi.”

“Ovakvih akcija širom Hrvatske bi trebalo biti više”, nije skrivao oduševljenje jedan od najpoznatijih hrvatskih PR-ovaca Krešimir Macan, te istaknuo da treba reći veliko hvala svim zvijezdama koje su izdvojile vrijeme za snimanje kalendara. “Neka svi kupe kalendar. ” Utakmicu koju nikako nije mogao izgubiti, večeras je odigrao i trener rukometnog prvoligaša CO Zagreb Slavko Goluža : ” Mislim da ćemo skupiti dovoljno novca za ove klince i za sve što im je potrebno. Družiti se s njima bilo je super iskustvo.”

A sve će se zvijezde sa svojim malim prijateljima moći družiti već u prosincu za kad organizatori novi projekt “Ne mogu mi(je)njat boju neba” kojem je cilj osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama. “Djeca s posebnim potrebama nisu ekskluziva ni privilegija. Svatko od nas u obitelji može imati dijete s posebnim potrebama” , istaknula je Peras te dodala da mi kao društvo moramo učiniti najviše što možemo kako bismo tim mališanima omogućili da svoje potencijale razviju do maksimuma. U četvrtak su pokazali i kako.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije