STIGAO I MILAN BANDIĆ

ZAVIČAJNO DRUŠTVO MEĐIMURJE U Zagrebu održana promocija knjige ‘Međimursko je’ Josipa Horvata Majzeka

U knjizi se nalazi više od 630 fotografija

U petak, 24. svibnja u prostorima Zavičajnog društva Međimurje održala se promocija knjige “Međimursko je,” autora Josipa Horvata Majzeka koji je nakon više od dvadeset godina istraživanja i rada po međimurskom terenu te velikoj zbirci fotografija odlučio taj materijal probrati, selekcionirati te sve to skupa ukoričiti u jednu novu knjigu, koja će veličati kulturu i prirodu Međimurja.

U punoj dvorani Zavičajnog društva Međimurja okupljenima su se obratili Branka Prišlić, v.d. predsjednika ZDM-a i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

O kulturnom djelu knjige govorio je mons. prof. dr. sc. Juraj Kolarić, o prirodnim vrednotama Međimurja govorio prof. dr. sc. Mladen Kučinić s PMF-a, dok je dr. sc. Gordan Lukač iz NP Paklenica publici približio biljni i životinjski svijet koji je zastupljen u knjizi.

Na kraju se obratio i sam autor knjige Josip Horvat Majzek koji kaže: – Sama knjiga bazirana je na brojci 25. Ona sadrži 25 poglavlja, a svako poglavlje ima 25 priča. Do te brojke 25 došao sam tako da sam unutar Međimurske županije izbrojio dvadeset dvije općine i tri grada – rekao je.

Sam naslov knjige “Međimursko je,” zasigurno će privući pažnju svih onih koje zanima Međimurje. U knjizi se nalazi više od 630 fotografija, koje su opisane kratkim tekstovima. Osim knjige “Međimursko je,” do sada je Majzek napisao i objavio tri knjige: “Naše rode”, “Dabrova priča” i “Vidrina revir”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije