Matija Berljak obišao Kulturni centar u Prelogu

Kako su pri kraju radovi na rekonstrukciji zgrade Kulturnog centra u Prelogu, na poziv gradonačelnika Grada Preloga Dragutina Glavine, 6. studenog Prelog je posjetio prof. dr. sc. Matija Berljak i obišao obnovljenu zgradu na adresi Glavna 33. 

Osnovna svrha posjeta bila je pregled same građevine kao i izvršenih radova te same mogućnosti smještaja darovnice prof. dr. sc. Matije Berljak. Kao što je bilo i predviđeno, za potrebe smještaja zbirke osigurava se kompletan kat zgrade u kojem će biti stalna postava izbora iz donacije prof.dr.sc. Matija Berljak pod nazivom “Croata insulanus”. Zagrebački kanonik i sveučilišni profesor Matija Berljak rodom iz Cirkovljana, svoje godinama skupljane umjetnine odlučio je darovati Gradu Prelogu.

Radi se o donaciji od oko 900 eksponata, koje obuhvaćaju slike, skulpture, grafike, crteže i edicije, te mape, knjige i isprave. S obzirom da je isteklo određeno vrijeme koje je bilo uvjet za osiguranje prostora za adekvatan smještaj darovnice, na inicijativu Berljaka prići će se sklapanju novog Ugovora o darovnici. Dogovoreno je da će se Ugovor o darovnici potpisati na dan Grada Preloga, 6. prosinca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije