Pojačane policijske mjere i aktivnosti za Martinje

Povodom narodnog običaja krštenja mošta – Martinja u razdoblju od 9. do 11. studenog u cestovnom prometu očekuje se veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića. Na području Policijske uprave međimurske prošle godine u razdoblju od 11. do 13. studenoga, u vrijeme kada se slavilo krštenje mošta, zabilježeno je ukupno šest prometnih nesreća od čega jedna s ozlijeđenim osobama gdje je jedna osoba lakše ozlijeđena, te pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.

Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su nepropisno skretanje, nepropisna vožnja unatrag, neočekivana pojava opasnosti na cesti i nepropisno kretanje kolnikom. Prisutnost alkohola u organizmu zabilježena je kod tri sudionika prometnih nesreća. U cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica djelatnici Policijske uprava međimurske pojačano će nadzirati promet na svim važnijim cestovnim pravcima i dionicama cesta.

Tijekom noći s 9. na 10. studenog u vremenu od 20 do 4 sata, s 10. na 11. studenoga u vremenu od 22 do 6 sati, te s 11. na 12. studenoga u vremenu od 17 do 1 sata provoditi će operativnu akciju “Alkohol”. Također, pojačani nadzor prometa vršit će se na svim važnijim cestovnim pravcima i dionicama cesta na kojima su se u prethodnom razdoblju događale prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

U cilju izbjegavanja prometnih nesreća, osobito onih sa najtežim posljedicama, iz Policijske uprave međimurske upućuju apel svim vozačima da ne sjedaju za upravljače nakon konzumiranja alkoholnih pića, te da poštuju prometna pravila i propise. Pješacima i vozačima bicikla skreću pozornost na nošenje reflektirajuće odjeće po noći, te u uvjetima smanjene vidljivosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije