Potpisani ugovori o stipendiranju učenika obrtničkih zanimanja

Obrtnička komora Međimurske županije u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta nastavlja s programom stipendiranja učenika za deficitarna obrtnička zanimanja koji imaju prebivalište na području Međimurske županije.

U dosadašnjih osam godina provođenja projekta “Obrazovanje u obrtništvu”, Obrtnička komora Međimurske županije stipendirala je ukupno 119 učenika ( 37 učenika je stipendiju dobivalo kroz tri godine školovanja, 48 dvije, te 34 učenika godinu dana), a izravno na njihove račune uplaćen je iznos od 1.500.000,00 kuna. Od prije šest godina projektu se pridružila i Međimurska županija, prije pet godina Grad Čakovec, a od prije dvije godine i Grad Prelog.

U devetu godinu projekta ulazi se s novih 32 stipendista u 11 različitih zanimanja. Po prvi put stipendiju će dobivati 15 učenika. Ostalih 17 su “stari” stipendisti koji su zadovoljili ugovorne obveze, pa im se automatizmom stipendiranje produžuje i na ovu školsku godinu. U nazočnosti roditelja, u srijedu 7. studenoga, ugovore o stipendiranju nastavka školovanja, potpisali su učenici Graditeljske škole Čakovec: budući stolari Denis Janković (Totovec) i Andrea Fučec (Savska Ves), te tesar Denis Košak (Trnovec).

Iz čakovečke Tehničke škole stipendije će dobivati: strojobravar Sanjin Žvorc (Goričan); tokari Davor Lukša (Donji Vidovec), Mateo Habjan (Donji Vidovec), Jakov Škoda (Kotoriba); bravari Mario Novak (Čehovec), Karlo Bergovec (Goričan), Karlo Žinić (Kotoriba), Nikola Orehovec (Čukovec), Denis Toplek (Brezje) i David Ivković (Goričan) , te autoelektričar Dejan Bakač (Sivica).

Stipendije će dobivati i sedmero učenika Srednje škole Prelog: budući kuhari Natalija Nađ (Selnica), Kristina Jurčec (Čehovec), Josip Najman (Cirkovljan), Anamarija Gomaz (Selnica), Alen Dominić (Novo Selo Rok) i Boris Matotek (Donja Dubrava), te mesar Denis Bakač (Sivica). 

Mjesečnu stipendiju u iznosu od 600 kuna dobivat će i jedanaest učenica Gospodarske škole Čakovec: krojačice Glorija Škvorc (Banfi), Marina Marčec (Nedelišće), Jelena Srša (Pretetinec), Jasmina Perhoč (Dragoslavec), Aleksandra Grozdek (Bukovec), Megi Vrabec (Mihovljan), Izabela Gavez (Nedelišće) i Danijela Marčec (Pušćine), buduće obućarke Sara Stojko (Šenkovec) i Sjuzanna Erdelji (Sveta Marija), te pedikerka Iva Patafta (Strahoninec).

Čestitajući stipendistima, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Slavko Faltak, posebno je istaknuo da je cilj projekta stipendiranja ulaganje u budućnost mladih, jer samo obrazovani obrtnici i poduzetnici mogu odgovoriti potrebama društva i biti sutra konkurentniji na tržištu. Naglasio je da među učenicima koji primaju stipendiju ima i odlikaša, kao i učenika koji su svojim trudom i zalaganjem već osigurali svoja radna mjesta u radionicama u kojima izvode praktičnu nastavu.

Čestitkama su se pridružili i pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Stjepan Koraj, zamjenik međimurskog župana, Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga Dragutin Glavina i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije