svaka čast maturanti

MATURANTI ZA DESET Coolijada prošla bez ijedne policijske intervencije – baš smo ponosni na vas!

Međimurski maturanti kao primjer cijeloj Hrvatskoj

– S posebnim zadovoljstvo ističemo kako tijekom ovogodišnje, 16-te kulturno-zabavne manifestacije ‘Dani maturanata – Coolijada 2019.’, nisu evidentirana kažnjiva ponašanja maturanata – javljaju iz PU međimurske.

>> VIDEO I FOTO Ulicama Čakovca koračalo više od 1200 međimurskih maturanata

U sklopu ovog preventivnog projekta, koji se u proteklih šest dana (17. do 22. svibnja 2019.) održavao na području naše Županije, uglavnom na području grada Čakovca, međimurska policija poduzimala je niz preventivni aktivnosti u cilju sprečavanja svih oblika kažnjivih ponašanja. Prvenstveno na sprečavanju narušavanja javnog reda i mira, prevencije kaznenih djela, ali i sigurnosti cestovnog prometa.

Sve te aktivnost bile su usmjerene na podizanje opće razine sigurnosti tijekom “Coolijade”. Upravo taj projekt, sada već davne 2004. godine, inicirala je i pokrenula Policijska uprava međimurska kako bi sa sigurnosnog aspekta osigurala završnu svečanost svih međimurskih maturanata.  

Svake godine, kroz obilaske završnih razreda svih srednjih škola (maturanata i njihovih roditelja) policijski službenici prezentirali su i zahtijevali pozitivno ponašanje te upozoravali na moguće posljedice neželjenog ponašanja. Sustav natjecanja i nagrađivanja maturanata i njihovih razreda, nudi izbor općeprihvatljivog ponašanja za koje su tijekom završne svečanosti, i nagrađeni. Podsjećamo da je osnovni kriterij za izbor najboljeg razreda i najboljih maturanata, upravo pozitivno ponašanje za vrijeme trajanja njihovih dana. Sve te preventivne aktivnosti rezultirale su uspješnim završetkom još jedne završne svečanosti, “Coolijade 2019.”. 

– Zahvaljujemo svim međimurskim srednjim školama na suradnji, posebno ovogodišnjem organizatoru Tehničkoj školi Čakovec. Ujedno, zahvalu upućujemo Međimurskoj županiji te Gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću na ukazanom povjerenju i osiguranju uvjeta za provedbu ovogodišnje “Coolijade”, kao i svim predstavnicima medijima na njenoj pozitivnoj promociji – poručuju iz policije.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije