Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Ulicama Čakovca koračalo više od 1200 međimurskih maturanata
Miroslava Novak

MIMOHOD MATURANATA

VIDEO I FOTO Ulicama Čakovca koračalo više od 1200 međimurskih maturanata

Pogledajte kakvim su odorama stvorili svoj maštoviti svijet

Velikim tradicionalnim mimohodom još jedna generacija međimurskih srednjoškolaca kraju privodi svoje srednjoškolsko obrazovanje. U srijedu, 22. svibnja ulicama grada Čakovca koračalo je više od 1200 učenika u odorama, čime je završila Coolijada 2019.

Dani maturanata trajali su od 17. svibnja pa sve do danas, kad je ispred Ekonomske i trgovačke škole Čakovec formirana povorka međimurskih maturanata. Na čelu mimohoda isticao se transparent Tehničke škole Čakovec, domaćina ovogodišnje Coolijade. Od samog početka mimohoda uz učenike je bio i ravnatelj škole Dražen Blažeka te njihovi razrednici.

Ulicama Čakovca koračalo više od 1200 međimurskih maturanata Fotogalerija

Također, uz svoje učenike koračali su i ravnatelji ostalih srednjih škola, kao i razrednici 50-ak razrednih odjela. Njihove su kreativne kreacije i ove godine izazvale velik interes građana koji su u velikom broju izlazili na ulice kako bi postali dio najzabavnijeg dijela obilježavanja Dana maturanata.

Zvukovi zviždaljka protezali su se diljem ulica grada Čakovca, a vrijeme je ovogodišnjim maturantima zaista išlo na ruku. Sunčan dan iskoristili su za slavlje u odorama koje su sami osmislili i kreirali, a koje se su razlikovale u svakom razredu. Maturanti su ponovno stvorili svoj maštovit svijet i na kratko postali ronioci, vile, Vikinzi, mitska bića ili pak šaroliki likovi iz crtića, dok neki su utjelovili i uloge iz popularnih filmova i serija.

Kao i prijašnjih godina, glavni nositelj aktivnosti su Međimurska županija, gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće te Policijska uprava međimurska. Kako je izgledala bajkovita povorka možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!