Branitelji iz Nedelišća u posjetu Otočcu i Gospiću

U subotu, 27. listopada skupina od 50-tak članova UDVDR-a ogranka Nedelišće boravilo je na jednodnevnom tradicionalnom izletu u Lici. Prolazeći tim područjem posjetili su utočište za medvjede u Kutarevu, Muzej Gacke u Otočcu, Majerovo vrelo – mlinice, Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu i mnoga druga mjesta.

Nisu zaboravili niti svoje suborce – hrvatske branitelje koji su položili živote za slobodu i nezavisnost Hrvatske. Kod spomen područja u Otočcu i Gospiću položili su vijenac i zapalili svijeće u njihovu slavu i spomen. Domaćini Marko Marić, Vladimir Jurčić (UHDDR-a), kustos muzeja Jadranka Pršo i novinar Josip Cvitković pružili su im puno informacija o povijesti ličkog prostora.

U razmjeni osobnog viđenja Domovinskog rata stekli su neka nova iskustva. Stradanja i razaranja u Domovinskom ratu bila su velika i teška, ali duhom lički čovjek nikada nije klonuo te je dio sebe ugradio u pobjedu. Prostori gdje se uvijek ratovalo nadvio se mir i blagostanje. Ljudi topla srca i vedre naravi pružili su im nezaboravan susret koji će dugo pamtiti. 

Svako posjećeno mjesto ”svijet” je za sebe što posjetitelju pruža neopisivo zadovoljstvo i relaksaciju. Čista pridoda nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svako novo putovanje donosi im nove spoznaje o hrvatskom narodu, njegovoj svijetloj i časnoj povijesti. Na kraju ovog lijepog i ugodnog putovanja, predstavnik UDVDR-a ogranka Nedelišće Krešimir Gavez posebno je pozdravio sve koji su im omogućili ovaj izlet i zaželio još puno ovakvih druženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije