HUMANA GESTA ZA SVAKU POHVALU

SVE ZA MALU LAVICU I nogometaši Poleta i Hodošana kupili ulaznice kako bi pomogli maloj Luki (3,5)

Nakon što članovi OK Kaštel Pribislavec uručili novčanu pomoć roditeljima bolesne 3,5 godišnje djevojčice, sumještanke Luke Lehkec, u subotu su to učinili nogometaši Poleta

Jučer (subota, 18. svibnja) prije prvenstvene nogometne utakmice 1. ŽNL između NK Polet iz Pribislavca i NK Dinama iz Palovca je Saša Grkavec, predsjednik domaćeg kluba, predao Lukinoj obitelji, mami Vlatki Levačić (37), tati Elvisu (35) Lehkecu i  bratu Tristanu (5) novčanu pomoć od 4.081 kunu.

>> MALA HEROINA Djevojčica Luka (3,5) iz Pribislavca je teško bolesna: Pomognimo cvjetiću da nadvisi travu

– Nije puno, ali je od srca i iz duše i vjerujem da to nije sve – rekao je tom prigodom Grkavec. Dodao je kako je novac je prikupljen prije 14 dana kada je ovdje igrao NK Hodošan i kada su svi igrači oba sastava kupili ulaznice, a i ostali prihod s te utakmice su kanalizirali za potrebe liječenja male Luke.

Roditelji su s dozom zahvalnosti, topline i iskrenosti primili ovaj dar vjerujući kako će i on biti djelić u realizaciji njihovih napora da Luka stane na svoje noge. Vjera je jača od svega pa je njihova pozitiva bila vidljiva i jučer, a s Lukinom bolešću navikli su živjeti iz sata u sat, dana u dan. 

Luka je i ovoga puta bila radosna, nasmijana, doduše malo je čudno gledala toliki broj stričeka koji su je okružili, no naviknula se je već ona na mnoštvo koje zna za  bolest s kojom je Luka rođena.

Lukini mišići od rođenja ne rade što bi trebali. Ne podržavaju ju, osobito u području trupa. Zato su se Lukina leđa iskrivila i još ne hoda, a hoće li hodati jednako je neizvjesno i nepoznato kao i njezina dijagnoza.

Luka svaka tri do četiri mjeseca boravi po tjedan dana s mamom u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu, a sve to ima cijenu koju ne pokriva HZZO. Prema nekim površnim izračunima ona je i preko 4.000 kuna mjesečno.

Znajući za to, u pomoć im je priskočila i humanitarna i glazbena udruga Fijolina, koja će uz Općinu Pribislavec, održati humanitarni koncert za Luku 16. lipnja 2019. godine u 18 sati. O tijeku akcije i do 16. lipnja još ćemo vas izvještavati jer je naš portal odlučio stati uz Luku i njezine najmilije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije