LADO oduševio nastupom u Kotoribi

Protekle subote Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO gostovao je u Kotoribi. U najistočnije mjesto Međimurja stigli su na poziv KUD-a Kotoriba, a svojim su nastupom po drugi puta oduševili brojne zaljubljenike u narodnu baštinu, kulturu, narodne nošnje te pjesme i plesove iz svih krajeva Hrvatske.

Koncert je održan u školskoj sportskoj dvorani, a u programu koji je trajao sat i pol članovi LADA izveli su osam koreografija:  Korčulanski stari beli, Ej, sviraj Pavo, Tanac po Susacku, Bunjevačko momačko kolo, Goranski bal, Med Murom i Dravom, Linđo – dalmatinsko kolo poskočica i Prigorski plesovi, dok je njihov orkestar izveo Đuđevačke fele.

Ansambl je profesionalni folklorni ansambl osnovan sa zadaćom da prikuplja, umjetnički obrađuje i scenski prikazuje najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. LADO raspolaže sa koreografskim i glazbenim repertoarom od preko stotinu različitih koreografija i nekoliko stotina vokalnih i instrumentalnih brojeva.

Oni su jedinstveni u svijetu, što je prepoznala i publika u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama u kojima je LADO nastupao na svim kontinentima. Ovo je bilo njihovo drugo gostovanje u Kotoribi. Prvi puta nastupili su 17. travnja 2010. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije