Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Međimurski lovci podijelili 1500 porcija gulaša i 100 kilograma mesa s roštilja
Miroslava Novak

LOVačke finote

VIDEO I FOTO Međimurski lovci podijelili 1500 porcija gulaša i 100 kilograma mesa s roštilja

Međimurski lovci vični spravljanju lovačkih finota sastavnica su obilježavanja Dana Međimurske županije. Podnožje zidina Staroga grada u Čakovcu okupili su sladokusce jela od divljači. - Počeli smo s kotlićima. A danas smo međimurski ponos - kaže Ljubomir Grgec, predsjednik LSMŽ.

Sedamnaestu godinu za redom, a povodom Dane Međimurske županije i Spomen dana pogibije Zrinskog i Frankopana, svoj su obol manifestaciji dali članovi Lovačkog saveza Međimurske županije.

Dan lovnog kulinarstva u jezeru Starog grada u Čakovcu Fotogalerija

Oni su podno zidina Staroga grada u Čakovcu za građane spravljali lovački gulaš u kotlu od 600 litara i podijelili više od 1500 porcija. To nije bilo sve. Ljubiteljima roštilja brk su omastili i njegovi obožavatelji, degustirajući 100 kg vratine, carskog mesa i kotleta. Za to su bili zaduženi: Stjepan Gregorinčić, Drago Pongračić i Željko Glad.

- Pripreme za kuhanje gulaša i lovačkog roštilja započele su dan ranije, kada je ekipa od 10 lovaca za kuhanje gulaša obradila i pripremila 300 kg visokokvalitetne  divljačine, 130 kg luka i isto toliko  krumpira, 20 kg mrkve 20 kg špeka i obilje drugih začina i puno volje. A za što im je trebalo do 10 sati - rekao nam je Josip Jalšovec, rukovoditelj kotla.

Prvi pomoćnik mu je bio Mladen Maloić, a potom slijede: Stjepan Blagus, Josip Hunjadi, Josip Maltarić, Antun Novak, Drago Krivak i Mladen Mrazović. Da sve bude u znaku lovstva čuli smo lovačke zvukove njihovih glazbala koje su nam podarili Rogisti LSMŽ.

Kao i svake godine u Perivoj Zrinskih, po okončanja programa na trgu, slile su se stotine građana te su kotao i roštilj bili ispražnjeni u rekordnom roku.

Najnovije

Reci što misliš!