Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Čakovečka Udruga Mlada pera predstavila slikovnicu Vitezovi Proljetne livade
Gorkić Taradi

PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICE

FOTO Čakovečka Udruga Mlada pera predstavila slikovnicu Vitezovi Proljetne livade

Nakon što je mentorica Dijana Grbaš Jakšić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti predstavila prisutnima Taradi Gorkića, predsjednika Udruge Mlada pera, on je predstavljanje slikovnice započeo pitanjem: Tko sve piše priče za slikovnice?

U četvrtak, 11. travnja,  u zagrebačkoj OŠ Petra Zrinskog prvašićima je predstavljena slikovnica Vitezovi Proljetne livade. Kod djece je najvažnije da ih uzimate za ravnopravnog sugovornika i tada dobivate svu njihovu pažnju, ali se i njihovi kotačići u mozgu počinju brže okretati.

Predstavljanje slikovnice 'Vitezovi Proljetne livade' Fotogalerija

Nakon što je mentorica Dijana Grbaš Jakšić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti predstavila prisutnima Taradi Gorkića, predsjednika Udruge Mlada pera, on je predstavljanje slikovnice započeo pitanjem: Tko sve piše priče za slikovnice?

Prvo su uslijedili očekivani odgovori, oni koji imaju 60 godina, pa su postali malo blaži i spustili sve do 40 godina. Na potpitanje zar samo stari ljudi pišu priče za slikovnice, limit je pao čak na 23 godine, a onda je jedna djevojčica digla ruku i rekla: priče pišemo i mi djeca, ja znam jer i ja kod kuće pišem priče sad kad sam naučila pisati!

To je već bio okidač da se drugome prvašiću upali žaruljica i vikne: Pišu i oni tamo u prvom redu! - jer u prvom redu su sjedili mladi autori iz OŠ Petra Zrinskog koji su poslali svoje priče na natječaj Udruge Mlada pera pod nazivom Vitezovi Proljetne livade: dobitnici Brončanog pera Luka i Petar Taslak, zatim Marija i Andrija Zubak, Grigor i Marko Vučevac, Talia Drašković i Petar Dragia, Lara Čabraja Rukavina i Enea Kulenović Gudan te Dorotea Stjepčević i Ante Alić.

Učenici su nabrojani u parovima jer su na natječaju mogli sudjelovati jedino kao tim: učenik višeg i učenik nižeg razreda. Svi oni pročitali su svoje priče, a prvašići su ih zaista pozorno slušali, a nakon svake priče iznosili su svoje dojmove o onome što su čuli i mudro zaključivali koja je glavna poruka priče. Njih sedamdeset i dvoje, svi do jednoga, pokazali su da su im priče zanimljive i da su ih sa zanimanjem slušali i što je predsjedniku Udruge drugo preostalo nego da svakom prvašiću pokloni slikovnicu pa su nakon što su čuli priče, ostali oduševljeni i ilustracijama slikovnice za koje je zaslužan Fantasy Factory - nijedan prvašić se nije mogao odlučiti koja ilustracija mu je najljepša.

Onda je došao šećer na kraju, u dvoranu su ušli Matija i njegov prijatelj Down, dvojac kojemu je slikovnica i posvećena. Nakon početne sramežljivosti od nepune minute, sjeli su među učenike i odmah sklapali nova prijateljstva. Predstavljanje je završilo na najbolji mogući način, prisutne je trebalo tjerati da se raziđu jer je svima bilo zabavno i poučno!

A vi svi ostali, koji niste sudjelovali na natječaju Vitezovi Proljetne livade, posjetite stranicu Udruge Mlada pera i uključite se u nove, a ako se ne želite natjecati, ali želite da vam priča ili pjesma budu objavljeni, samo ih pošaljite udruzi i objava je garantirana na portalu Top generacija.

Najnovije

Reci što misliš!