Započeo ciklus edukativnih kulinarskih radionica

Turistička zajednica grada Čakovca, u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom realizira ciklus edukativnih kulinarskih radionica za nositelje turističke ponude u listopadu i studenom u cilju razvijanja svijesti o važnosti i učincima turizma te edukacija nositelja turističke ponude s ciljem podizanja kvalitete usluga u turizmu.

Prva radionica u nizu održana je u utorak, 23. listopada u Hotelu Park u Čakovcu, a tema je bila: “Primjena svjetskih trendova u gastronomiji – glavna mesna jela prezentirana na moderan način uz spajanje jela i vina”. Predavači na ovoj radionici bili su Bojan Bohorč, Slađana Herman i Grozdana Bohorč.

Cilj radionica je osloboditi kreativne i inovativne potencijale ljudi koji rade i žive na području grada, sposobnost povezivanja, inovativnog stvaranja enogastronomskog doživljaja te potaknuti razvoj turističke ponude temeljen na specifičnim motivima turista i kulturnoj i prirodnoj baštini kao atrakcijskoj osnovi turizma.

Dio aktivnosti odradit će se u okviru IPA prekograničnog programa Slovenija-Hrvatska, projekta “Inovativnost i kreativnost pri oblikovanju tradicionalnih seoskih proizvoda s višom dodanom vrijednošću” na kojem je Turistička zajednica grada Čakovca jedan od projektnih partnera. Glavni cilj projekta je valorizacija i inkluzija kulturne, tradicijske i gastronomske baštine međimurske županije u cjelokupni razvoj turističke ponude Županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije