ŠRD Klen iz Svete Marije u (na) samom vrhu hrvatskog ribolova

Na kraju još jedne uspješne natjecateljske sezone članovi ŠRD-a Klen iz Svete Marije u svom ribičkom domu organizirali su zajedničko okupljanje ribiča, sponzora i svih onih koji im na bilo koji način pomažu kako bi im predstavili rezultate natjecateljskih ekipa i pojedinaca. Ovo tradicionalno druženje održano je u subotu, 20. listopada. 

U društvu su rezultatima itekako zadovoljni što ih svrstava u sam vrh međimurskih i hrvatskih ribolovnih ekipa. Sve goste pozdravio je predsjednik domaćina Dragutin Peter koji je natjecateljima čestitao na plasmanima, a ostalima zahvalio na nesebičnoj podršci i radu. Rekao je kako je društvo po rezultatima u svim kategorijama među najboljim u Hrvatskoj što je dokaz da se dobro radi, posebice s mlađim uzrastima.

Kada neko društva dobro funkcionira stižu i rezultati o kojima je govorio predsjednik natjecateljske komisije Dragutin Kedmenec. U svojim redovima ove godine imali su čak četiri reprezentativca. Darko Kolarić izborio je ulazak u seniorsku ekipu Hrvatske, Erwin Škoda i Tomislav Orehovec postali su članovi reprezentacije u kategoriji U-14, a isto je to uspjelo i Mihaelu Pongracu u kategoriji U-23.

Seniorska ekipa Klena sezonu je u Prvoj ligi HŠRS-a završila na odličnom četvrtom mjestu od 12 ekipa te će u sljedećoj sezoni, uz Som iz Kotoribe i Glavaticu iz Preloga, biti i nadalje predstavnici Međimurja u tom elitnom natjecanju. U Prvoj ligi natjecale su se i seniorke koje su na kraju od šest ekipa bile treće.

Darko Kolarić ponovno je stekao pravo nastupa na majstorici za izbor seniorske reprezentacije, dok je Paula Pongrac osvajanjem trećem mjesta postala dio hrvatske reprezentacije. Erwin Škoda bio je najbolji u U14 ligi HŠRS-a, a Mihael Pongrac u ligi U23 čime je izborio majstoricu za seniorsku reprezentaciju. Ekipa Klena osvojila je prvo mjesto u Prvoj ligi SŠRD Međimurske županije gdje imaju i najboljeg pojedinca Kristijana Komorskog.

Ribolovnih natjecanja bilo je mnogo, a sve uspjehe ribiča Klena teško je nabrojati. Svakako treba još spomenuti prvo mjesto juniorki na završnici hrvatskog kupa. Nalov najboljih u državi osvojile su Paula Pongrac, Mirela Mutak i Tena Orehovec. Predsjednik Saveza ribolovaca Međimurske županije Zoran Pfeifer čestitao je natjecateljima na rezultatima, a čelništvu na odličnom radu.

Istaknuo je da mu je izrazito drago da ovakvi rezultati međimurskih ribolovaca mijenjaju sliku jer su iz “navaljaša” postali vrhunski sportaši. – Ribolov je danas najtrofejniji sport u Međimurju što dokazujemo vrhunskim rezultatima. Tri muške ekipe imamo u najelitnijem ribolovnom natjecanju – Klen, Som i Glavaticu. Vi ste stvorili ekipe koje donose rezultate koji nisu slučajni. Imate pogon u svim kategorijama kakav nema nitko u Hrvatskoj i na tome vam čestitam, poručio je Pfeifer.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije