Deni Oreški na čelu Udruge studenata Međimurja

U srijedu, 17. listopada održana je godišnja skupština Udruge studenata Međimurja. Sve studente, uzvanike i goste pozdravili su Davor Bernardić, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, zatim prof. Mijo Bergovec te aktualni predsjednik Zavičajnog društva Međimurje i Danijel Režek, počasni predsjednik Zavičajnog društva Međimurje (svojevremeno direktor u GK Međimurje).

Skupština se održala u prostorijama Zavičajnog društva Međimurja u Ilici gdje se odazvalo pedesetak studenata iz Međimurja i time pokazali želju i volju za rad i druženje u istoimenoj Udruzi.

Nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju, nazočnima se obratio dosadašnji predsjednik Igor Ivković, student Pravnog fakulteta u Zagrebu, koji je u kratkim crtama podsjetio na dosadašnji rad udruge u protekloj godini.

Ukratko od osnivanja 19.10.2011. do danas:

– izabran je logo Udruge i završen proces registracije
– održan Kam na faks? (projekt pomoći međimurskim srednjoškolcima prilikom izbora fakulteta)
– održano je ukupno 5 Međimurskih fešta (tri u Zagrebu, dvije u Čakovcu)
– studentsko hodočašće u Mariju Bistricu
– studentski mimohod u Vukovar
– Humanijada 2012
– pokrenuta internet stranica www.us-medjimurje.hr
– okupili 938 međimurskih studenata na Facebooku

Također, dosadašnji predsjednik Igor Ivković zahvalio se međimurskim studentima na podršci koju su pružali u provedbi projekata Udruge, a posebno na odazivu od preko 800 ljudi na svaku Međimursku feštu. Budući da se bliži kraj njegovog fakultetskog obrazovanja i s obzirom da se prije nepuna dva tjedna oženio, najavio je da više neće biti predsjednik udruge, te predložio izbor novog vodstva.

Za novog predsjednika Udruge studenata Međimurja jednoglasno je izabran Deni Oreški, student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu smjera Financija te dosadašnji tajnik Udruge. Također jednoglasno je izabrano i novo predsjedništvo u sastavu Benjamina Štampara (dosadašnjeg potpredsjednika Udruge), Karoline Kolarić (također dosadašnje potpredsjednice Udruge), Ivana Borovića, Davida Ivkovića, Hrvoja Cirkovića, Elene Ružić, Elene Govedić i Matka Lovreca koje će sljedeći tjedan unutar sebe imenovati dvoje potpredsjednika.

U Nadzorni odbor Udruge izabrani su Vedran Babić, Kris Oliver Jalušić, Luka Vlahek, Matija Hranilović te Katja Turk. Za novog tajnika Udruge izabran je Vanja Ovčar, a za blagajnicu Tihana Srpak.

Također, svi prisutni studenti imali su priliku za učlanjenje ili produživanje članstva u Udruzi uplatom godišnje članarine za akademsku godinu 2012./2013.

– Ovom prilikom pozivamo sve one koji se žele učlaniti ili produžiti članstvo da se odazovu na sastanak koji će se održati sljedeći tjedan a o čijem će se detalji objaviti naknadno. Sve uzvanike dočekao je domjenak i čašica vrhunskog međimurskog vina, a druženje se nastavilo u pivnici Medvedgrad – pozvao je Deni Oreški.

Novoizabrani predsjednik Deni Oreški zahvalio se na ukazanom povjerenju te je obećao da će promicati međimursku kulturu i međimurski kaj u gradu Zagrebu među mladima te voditi Udrugu časno i skladu sa Statutom Udruge studenata Međimurja.

Sve aktivnosti i projekte koje je Udruga dosada napravila i na koje su izuzetno ponosni možete vidjeti na web stranici www.us-medjimurje.hr.

Novoizabranom vodstvu želimo puno uspjeha i sreće u daljnjem radu Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije