Uspješni poduzetnici i mladi na međunarodnoj izložbi inovacija Arca 2012

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, Udruga inovatora Hrvatske je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 10. – 13. listopada organizirala 10. međunarodnu izložbu inovacija ARCA 2012.

Vrlo zapažen nastup imale su međimurske tvrtke “Tehnix“, “Bernarda” i “Šestan-Busch“. Ocjenjivački sud im je za njihove inovacije dodijelio najviša priznanja.

Poziv da sudjeluju na ARCI 2012. dobilo je i nekoliko mladih inovatora iz Međimurja. Radovi “Energetski samostojna ekološka kuća” Noe Jalšovca iz II.OŠ Čakovec, mentor Gordan Bartolić i “”Solarna energija” Leona Aleksića iz I. OŠ Čakovec, mentor Branko Vujnović pozive za nastup na ARCI 2012. izborili su na ovogodišnjoj državnoj smotri učeničkih radova u Primoštenu.

Učenici Graditeljske škole Čakovec Antonija Nemec, s igrano – animiranim filmom “Transform”, David Celinger s radom “Drvena obiteljska kuća Celinger”, mentorica Tatjana Vadas i Igor Bogojević s “Niskoenergetskom obiteljskom kućom”, mentorica Darinka Kalšan su pozivnice za ARCU izborili na Nacionalnoj izložba odabranih maturalnih radova u području graditeljstva – IGRAČ.

Pomoć u organizaciji i opremanju radova za nastup na ARCI mladim inovatorima pružilo je Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije i Međimurska udruga inovatora sa sjedištem u Graditeljskoj školi Čakovec.

Nakon prezentacije radova, Ocjenjivački sud ARCE 2012. Noi Jalšovcu i Igoru Bogojeviću dodijelio je Brončane plakete.

Rad Noje Jalšovca predložen je za nastup na IENA-i u Nürnbergu u Njemačkoj od 1. do 4. studenog ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije