SIGURNOST JE VAŽNA

FOTO Nova vatrogasna vozila i oprema za vatrogasce Orehovice, Vularije i Podbresta

Načelnik Franjo Bukal pohvalio je rad dobrovoljnih vatrogasnih društava, zahvalio im se na profesionalnom obavljanju svih poslova koji se odnose na civilnu zaštitu i zaštitu od požara

U subotu, 16. ožujka 2019. godine u prostorijama Sportsko vatrogasnog objekta u Orehovici, izvršena je primopredaja vatrogasnih vozila i opreme predsjednicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava Orehovica, Podbrest i Vularija.

Za DVD Vularija nabavljeno je navalno vatrogasno vozilo M.A.N. koje je u mogućnosti prevesti 7 operativnih članova. Opremljeno je s visokotlačnim sklopom i 2 brza vitla od 50 metara, rasvjetnim stupom, VMŠ-om s svim pripadajućim cijevima i armaturama, vatrogasnim ljestvama, vitlom za izbavu od 12 tona, agregatom za električnu energiju, ručnim i mobilnim radio sustavima “Motorola”, pumpom za ispumpavanje voda s pripadajućim cijevima i armaturama, osobnom zaštitnom odjećom i obućom za 7 operativnim članova. Za nabavu vozila Općina Orehovica donirala je 334.985,64 kuna.

DVD Vulariji predana su 2 nova kompleta aparata za zaštitu dišnih organa MSA s rezervnim kompozitnim bocama, čija vrijednost iznosi 20.675,00 kn. Za DVD Orehovica nabavljeno je kombi vozilo Ford Transit sa svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, čija je vrijednost 227.724,15 kn, dok su nove zaštitne čizme, odjela za gašenje, kacige, cijevi, mlaznice, svjetiljke dodijeljena na korištenje predstavnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društva Podbrest i Orehovica.

Svu opremu je osobno predsjednicima DVD Orehovica, Podbrest i Vularija predao općinski načelnik Franjo Bukal. Na primopredaji bio je prisutan i župnik Damir Slamek, koji je blagoslovio nabavljena vatrogasna vozila. Na primopredaji nazočili su i predsjednik Općinskog vijeća Marko Hunjadi, predsjednik VMO Orehovica Branko Horvat, počasni predsjednik VZMŽ te član predsjedništva VZMŽ Zlatko Orsag,  predsjednik NK Croatia Marijan Krčmar i ravnatelj OŠ Orehovica Branko Sušec.

Načelnik Franjo Bukal pohvalio je rad dobrovoljnih vatrogasnih društava, zahvalio im se na profesionalnom obavljanju svih poslova koji se odnose na civilnu zaštitu i zaštitu od požara, te je napomenuo da će i dalje nastojati pronaći financijske okvire za ulaganje u opremu i edukaciju, kako bi se članovima DVD-a omogućilo da sve mjere protupožarne zaštite obavljaju na najvišem nivou profesionalnosti za zaštitu imovine i ljudi od svih oblika elementarnih nepogoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije