Vijesti / Društvo
Društvo
UDVDR Ogranak Mihovljan održao Sabor, zahvalnica uručena Draženu Hajdinjaku
E.M.

IZVJEŠTAJNI SABOR

UDVDR Ogranak Mihovljan održao Sabor, zahvalnica uručena Draženu Hajdinjaku

Saboru je nazočilo 30 od 50 aktivnih članova ogranka

U Domu kulture u Mihovljanu 8. ožujka održan je Izvještajni Sabor Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata RH Podružnice Međimurske županije Mihovljan. Saboru je nazočilo 30 od 50 aktivnih članova ogranka, te gosti zamjenik gradonačelnika Čakovca Zoran Vidović, predstavnica VMO Tihana Zak-Tompoš, predsjednik podružnice Stjepan Horvat, tajnik Dražen Tkalec, predsjednik Suda časti Vladimir Vidović, predsjednik ZU HVIDR-a Međimurske županije Mladen Tkalčec, predstavnici mihovljanskih Udruga umirovljenika, DVD, Šahovskog kluba, Nogometnog kluba, Streljačkog kluba.

Na Saboru je jednoglasno usvojeno izvješće o radu i financijskom poslovanju ogranka za 2018. godinu. Predsjednik ogranka Josip Jezernik u izvješću je napomenuo da se planirani program protekle godine u potpunosti realizirao, istaknuvši da su se obilježavale značajne obljetnice iz Domovinskog rata, organiziralo i organizirano sudjelovalo na sportskim natjecanjima od županijske do državne razine, darivalo djecu članova, da su djeca sudjelovala na županijskim i državnim susretima djece hrvatskih branitelja kao i tečaju engleskog jezika, organizirao izlet za članove i članove njihovih obitelji na Kalnik i Karlovac.Zamjenik gradonačelnica u svom obraćanju napomenuo je da Grad financijski prati sve Udruge proizašle iz Domovinskog rata posebno naglasivši za prošlu godinu realizaciju projekta preuređenja Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije u Perivoju Zrinski u Čakovcu, koji je dosta koštao ali da su si poginuli branitelji to zaslužili.

Predstavnica VMO zahvalila se Udruzi na suradnji i na uključivanje u sve aktivnostima koje provodi Mjesni odbor Mihovljan. Predsjednik podružnice pohvalio je rad i aktivnost ogranka pogotovu u provođenju aktivnosti i programa u suradnji s Podružnicom, zaželio uspješan rad i u ovoj godini kao i puno zdravlja članovima. Tajnik podružnice informirao je članove o aktualnostima vezanim za zakonska rješenja rješavanja braniteljski prava i problema.

Jednoglasno je usvojen Program rada i financijski plana za ovu godinu gdje je posebno istaknuto u domaćinstvo i organizacija 25. Sportskog natjecanja dragovoljca i veterana domovinskog rat Međimurske županije 25.6. kao i organizacija duhovne obnove članova i članova njihovih obitelji u svetište u Međugorje.

Na kraju je Predsjednik podružnice uručio zahvalnicu Udruge Draženu Hajdinjaku koja mu je dodijeljena povodom 25. obljetnice Udruge.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci