Pinkleci otvaraju novu sezonu za djecu i mlade “Cukorek”

Djeco i roditelji Centar za kulturu Čakovec s veseljem vas očekuje u novoj sezoni kazališne tribine za djecu i mlade “Cukorek”. Novi termin održavanja tribine je zadnja nedjelja u mjesecu.

Tako 28. listopada od 16 sati možete pogledati predstavu Atko si ti? Kazališne družine Pinklec iz Čakovca. Redatelj je Romano Bogdan, igraju Karolina Horvat, Mario Jakšić i Davor Dokleja. U predstavi se po motivima iz bajke Neposlušno mače I. Bjeliševa, u dramatizaciji Romana Bogdana, propituju odnosi jednakosti i različitosti.

Iz amorfnih mekanih jastuka nastaje priča o likovima koji se međusobno prepoznaju. U tome prepoznavanju oni su po nečemu isti, a po nečemu različiti. To je prepoznavanje osmišljeno u scenskoj igri lutaka i glumaca, koji uvijek postaju netko drugi, igrajući se svojom formom, glasovima, jezikom i smislom. Igraju se Matko, Tina i Luka, mačkica, ježić, vjeverica, zečić, bukva, hrast, jablan… i jedno mače, koje je otišlo predaleko od kuće i zalutalo.

Nastup Dixieland benda Čakovec

U sklopu Male scene “Vinko Lisjak” pozvani ste na jazz srijedu, 24. listopada od 20 sati i nastup Dixieland benda Čakovec. Članovi benda su Marjan Novak–truba, Ladislav Varga– klarinet, Danijel Čok–trombon, Davor Žerjav–klavir, Marko Žerjav–gitara, Ferdinand Buhanec –bas i Filip Krznar–bubnjevi.

Dixieland band osnovan je 1998. godine i u vrlo kratkom vremenu svojom kvalitetom i profesionalnim pristupom osvojio je publiku i glazbene kritičare. Iako u bandu sviraju i profesionalni i amaterski glazbenici, Dixieland djeluje vrlo skladno kao glazbena cjelina. Uz standardni dixie program na repertoaru se nalaze i obrade svjetskih vokalnih hitova, a prava posebnost su međimurske pjesme obrađene u jazz maniri.

Dixieland band djeluje sve ove godine u neizmijenjenom sastavu i do sada je nastupao na brojnim uglednim festivalima, kao što su: Tradicionalni jazz festival Varaždin; Lent festival Maribor; Sommer jazz fest Hartberg (Austrija); Olimp jazz fest Stuttgart; Zalaegerszeg, Kaposhvar, Üopron (Mađarska), Zagreb, Dubrovnik, Bjelovar, Virovitica.

Akvareli i pasteli Jadranke Fatur

U izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec u četvrtak, 25. listopada u 19 sati pogledajte izložbu Jadranke Fatur – akvareli i pasteli. Rođena u Zagrebu 21.srpnja 1949. godine gdje pohađa osnovno školovanje i upisuje Školu primijenjenih umjetnosti, slikarski odjel.

Maturirala 1969. godine, a iste godine upisuje se na slikarski odjel Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studira u klasi Miljenka Stančića i diplomira uz njegovo dopuštenje semestar prije roka, 1974. godine. O radu J. Fatur objavljeno je više od 250 bibliografskih jedinica i TV priloga. Do danas sudjelovala na više od 200 kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Nagrađivana također više puta, a radovi se nalaze u muzejima i galerijama kao i u privatnim zbirkama: Galerija suvremene umjetnosti u Zagrebu /Muzej moderne umjetnosti/, Moderna galerija HAZU, Moderna galerija u Rijeci, Muzej grada Šibenika, Moderna galerija u Zadru, Umjetnička galerija u Dubrovniku, Galerija slika u Varaždinu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Kabinet grafike HAZU, Muzej grada Vukovara, Gospića, Krapine..

Svjetski dan animacije

Svjetski dan animacije, 28. listopada, ustanovljen je 2002. godine u spomen na dan kada je 1892. Emile Reynaud u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci. Obilježava se različitim filmskim manifestacijama u pedesetak zemalja na svim kontinentima.

Veliki značaj u svijetu animacije ima Hrvatska i naša Škola animiranog filma. Stoga će Centar za kulturu i Škola animiranog filma Čakovec u petak 26.10.2012. obilježiti Svjetski dan animacije organizacijom dvije animacijske radionice i projekcijom filmova ŠAF-a.

Program:

Petak 26. listopada – CZK, Mala scena “Vinko Lisjak”
10.00 Radionica animiranog filma za djecu predškolskog uzrasta
12.00 Projekcija filmova ŠAF-a
13.00 Radionica animiranog filma za djecu školskog uzrasta

U dvosatnoj radionici djeca će u tehnici kolaž animacije izraditi svoje likove za svoj animirani film i pokrenuti ih, oživjeti ispred kamere. Radionice se organiziraju za skupinu od 15 tak djece u pratnji pedagoga ili njihovog nastavnika ili odgajatelja.Skupine će zajedno odgledati, prije ili poslije radionice, unaprijed pripremnjen paket ŠAFovih filmova koji je obišao svijet u trajanju od 40 minuta. 

Radionice će voditi voditeljica za animirani film Jasminka Bijelić Ljubić. Cijeli tjedan bit će u znaku animacije, pa će tako ŠAF-ov animacijski studio posjetiti i osnovne škole iz Zlatara i Lepoglave, te se na zabavan način upoznati s osnovnim pojmovima animacije. Pozivaju zainteresirane škole i razrede na projekciju filma Ledeno doba 4 u petak, 26.10. u 12 sati. Ulaznica za organizirani posjet je 20 kuna.

Zagreb film festival

Po prvi put, samo tjedan dana nakon Zagreba, u Čakovcu će biti održan dio programa  ovogodišnjeg Zagreb film festivala. Pozivaju sve ljubitelje filma da im se pridruže na projekcijama odabranih filmova.

Petak, 26. listopada u 20 sati

Iz programa Dokumentarnog filma
MARINA ABRAMOVIĆ: UMJETNIK JE PRISUTAN
THE ARTIST IS PRESENT
Režija:  Matthew Akers
Glume: Marina Abramović, Ulay

Dokumentarni film o Marini Abramović, umjetnici perormansa. Zašto je ona bitnija od drugih? Razlozi su katkad veliki, katkad tanki i sofisticirani. I individualni. Ima vjerojatno više slojeva poznavanja Marine. Autori filma ispričat će nam sve o njoj.

Subota, 27. listopada u 20 sati

Iz programa “Moj treći film”
Riječ je o programu u kojem sudjeluju autori već poznati ZFF-ovoj publici, čiji su prvi ili drugi film već bili prikazani na festivalu, pa ove godine sudjeluju s trećim filmom.
VILA
THE FAIRY
komična drama
Zemlja: Belgija
Režija: Dominique Abel, Fiona Gordon
Uloge: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy

Dom radi noćnu smjenu u malom hotelu blizu industrijske luke u gradu Le Havre. Jede noći dođe žena bez prtljage i bez cipela. Kaže da joj je ime Fiona, da je vila i da će mu ispuniti tri želje. Ona mu ostvari dvije želje, a zatim misteriozno nestane. Don, koji se do tada već zaljubio u Fionu traži  je po svuda jer ne može zamisliti svoj život bez nje…

Nedjelja, 28. listopada u 20 sati

Film iznenađenja s otvorenja programa Dugometražni igrani filmovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije