Biskup Mrzljak zaredio trojicu novih đakona iz Međimurja

Misno slavlje s đakonskim ređenjem u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu protekle subote, 13. listopada predvodio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Sveti red đakonata primili su Siniša Blatarić iz župe Koprivnički Ivanec, Nikola Markušić iz župe Goričan, Kristijan Stojko iz župe Sv. Martin na Muri i Marko Tilošanec iz župe Kotoriba.

S biskupom je suslavilo tridesetak svećenika, među kojima su bili i poglavari i odgojitelji Bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu na čelu s rektorom preč. mr. Anđelkom Košćakom, te svećenici Varaždinske biskupije, a u slavlju su, uz ostale vjernike, sudjelovali kolege ređenika, njihove obitelji, rodbina i prijatelji te mnogobrojni vjernici iz njihovih župnih zajednica sa svojim župnicima.

– Danas ćemo zarediti četvoricu novih đakona koji će se pripremati za prezbiterat. Oni su odrastajući u svojim obiteljima i župnim zajednicama čuli Božji poziv i odazvali se sa željom da se u potpunosti ostvare kroz služenje Bogu i Crkvi, i to ne riječima, nego djelima i životom, između ostalog poručio je biskup Mrzljak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije