Novi pješački prijelaz u Šenkovcu

Šenkovec je dobio novi pješački prijelaz u Ulici M.Tita, preko DC 209 kod kućnog broja 13. Dobivena je suglasnost od strane Hrvatskih cesta, a nova prometna signalizacija postavljena je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Naručitelj radova je Općina Šenkovec, a radove obilježavanja kolnika pješačkim prijelazom i postavljanje vertikalne prometne signalizacije izvodi poduzeće PZC Varaždin d.d. kojem je sukladno Zakonu o javnim cestama povjereno održavanje i zaštita državnih cesta. Troškovi iscrtavanja pješačkog prijelaza, nabava, doprema i postava četiri prometna znaka iznose 5.275,15 kuna, a snosi ih Općina Šenkovec.

– Pješački prijelaz zasigurno će pridonijeti povećanju sigurnosti pješaka i biciklista na toj dionici, a nadamo se da smo time riješili i problem otežanog prelaska ceste, s kojim su se mještani već godinama susretali  na tom dijelu- istaknuo je načelnik Vladimir Novak

Iz Općine mole vozače za povećani oprez, a još veći apel upućuju pješacima koji će prelaziti cestu na novom pješačkom prijelazu dok se vozači ne priviknu na novu prometnu signalizaciju. U skoro vrijeme očekuje se i obilježavanje pješačkog prijelaza odmah na ulasku s M. Tita u Ulicu V. Morandinija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije