Mažoretkinje iz Donjeg Kraljevca ponovno europske prvakinje

Sa Europskog prvenstva u mažoret plesu koje je održano u francuskom Selestatu donjokraljevske mažoretkinje vratile su se kao europske prvakinje u kategoriji – seniori s rekvizitima. Istoj ekipi to je drugo europsko zlato zaredom.

Prošle godine juniorke, a ove godine seniorke potvrdile su svoju kvalitetu i svojom upornošću došle do zadanog cilja – vrha Europe. Za ovu malobrojnu udrugu i malu sredinu kakva je Donji Kraljevec i okolica ovo je izuzetan i povijesni uspjeh. Veliki doprinos tome dostignuću dali su trenerica Tihana Ledenko i autor koreografije Tihomir Bendelja koji ih je vodio na Europsko prvenstvo.

Uz veliki uspjeh, mažoretkinjama će u sjećanju ostati i prekrasno putovanje. Posjetile su Strasbourg i Vijeće Europe. Anica Djamić, naša veleposlanica pri Vijeću Europe osobno ih je primila i organizirala im razgledavanje grada brodom i zajedno s njima navijala na natjecanju. Uz prekrasan grad Selestat razgledale su u i Colmar gdje su bile smještene. Oduševljene su bile i posjetom rudniku soli i Salzburgu.

Pred njim su novi izazovi, državno prvenstvo 2013. i Europsko prvenstvo u twirlingu u Amsterdamu u ožujku 2013. Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec zahvaljuju svim sponzorima koji su pomogli u realizaciji putovanja: tvrtki Tehnix Donji Kraljevec, Sestan Busch Prelog, Općini Donji Kraljevec, osnovnim školama Donji Kraljevec i Hodošan te ravnateljima Sandri Vlahek i Ivanu Bariću.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije