Lika von Novi Zrin Branka Horvata najljepši je pas Međi

Kinološko društvo “Međimurje” posredstvom svoga Matičnog kluba uzgajivača malog međimurskog psa “Međija” u nedjelju, 7. listopada organiziralo je Specijalnu izložbu s dodjelom CAC-HR – mali međimurski pas “Međi”.

Izložba je održana u dvorištu Doma kulture Zalan u Donjoj Dubravi, a na otvaranju su se nazočnima, između ostalih, obratili Dragutin Matulic, predsjednik Kinološkog društva “Međimurje” i općinski načelnik Marijan Varga koji je izložbu i službeno otvorio.

Na izložbu je privedeno 35 pasa u četiri starosna razreda, a njihove osobine ocjenjivali su suci Hrvatskog kinološkog saveza Dražen Kipke, Zlatko Kraljić i Zdravko Kliček koji su potom u svojim kategorijama proglasili i najbolje. U završnom biranju između najboljih u svim razredima za najljepšeg psa izložbe izabrana je ženka Lika von Novi Zrin, vlasnika Branka Horvata iz Kotoribe, koja je dobila pehar izložbe i prijelazni pehar organizatora.

Mali međimurski pas – Međi, hrvatska je autohtona pasmina pasa. Uzgaja se više od sto godina na području Međimurja i šire u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Nalazi se u seoskim domaćinstvima, gdje ga cijene kao psa čuvara i jer uništava štetne glodavce, a drži se i u gradovima. Hrvatski kinološki savez službeno ga je priznao kao hrvatsku autohtonu pasminu 2010. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije