SAMOSTALNA IZLOŽBA

FOTO Donjodubrvaka slikarica Larisa Golec izlaže u Minervi

Larisu je u Lijepu Našu dovela ljubav njezinog života. U Donjoj Dubravi su savili mirno obiteljsko gnijezdo. Ono je jedno od preduvjeta za mirni slikarski rad, a donjomeđimurski krajolici su nepresušno vrelo za nastanak njezinih fascinatnih radova.

U petak, 1. ožujka je u prostorima hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama otvorena samostalna i prodajna izložba Larise Golec iz Donje Dubrave. Izložena su ulja na platnu s dravskim motivima i cvijećem te posebna kolekcija od 13 akvarela. Izložba ostaje otvorena do 21. ožujka.

Larisa Golec rođ. Kukartseva rođena je u gradu Krasnojarsk, Ruska Federacija godine1973.  U Hrvatskoj je završila dvije godine aktivnog tečaja slikanja u Koprivnici, kod akademskog slikara prof. Lovreković Ivana.

Brzo je napredovala i osamostalila se u slikarstvu. Počinje slikati u različitim tehnikama; ulje na platnu, suhi pastel te akril. Također se 2010. godine uključuje u rad Likovne udruge donjeg Međimurja čije je sjedište u Prelogu, a zatim 2012. godine i u poznatoj Likovnoj Udruzi Varaždin (LUV) u Varaždinu.

Prvu samostalnu izložbu imala je u studenom 2012. u galeriji Kristofora Stankovića u Zagrebu. Slike se nalaze u privatnim zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije