OŠ Šenkovec: Ravnateljica zaposlila sina da predaje povijest

Na adrese Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Međimurske županije i raznih institucija poslan je email o navodnom nepotizmu u OŠ Petra Zrinskog u Šenkovcu. Anonimni pošiljatelj tvrdi da je ravnateljica Vesna Kalšan u toj školi zaposlila sina Janka.

Navodi da se J. Kalšan u ožujku ove godine, nakon smrti nastavnika povijesti u OŠ Strahoninec, zaposlio prvo u toj školi, u kojoj nije imao punu satnicu, a 21. rujna zaposlen je još na četiri dodatna sata u OŠ Šenkovec, gdje je ravnateljica njegova majka. Na oba natječaja javilo se više kandidata.

Nema dovoljno sati

– Moj sin je profesor povijesti i zaposlen je u skladu sa zakonom. Janko u Strahonincu radi 19 sati, a treba mu 24. Ni s ova četiri sata još uvijek nema punu satnicu. Školski odbor jednoglasno je glasao za njega – kaže Vesna Kalšan i dodaje da je slučaj prijavila policiji jer je email uznemirio cijelu obitelj. Opovrgava da iza izbora njezina sina stoji politika. Predsjednik Školskog odbora Saša Horvat kaže da je način zapošljavanja propisan zakonom.

– Ravnateljica predlaže imena i obrazlaže zašto se odlučila za tog i tog kandidata, a odbor se može samo složiti ili ne složiti – napominje.


Prvo zaposlen na 60 dana

Ravnateljica OŠ Strahoninec Jelena Okun ističe da je J. Kalšana prvo zaposlila na 60 dana na određeno bez natječaja, na što je imala pravo.

– Nastavnik je preminuo u subotu, a do ponedjeljka je trebalo pronaći zamjenu. Nazvala me kolegica i pitala ima li slobodnog mjesta. Pozvala sam Janka koji se pokazao dobrim, pa sam ga zaposlila kao nastavnika povijesti nakon natječaja, i to u dogovoru s nastavnicima i roditeljima. Tri je godine bio nezaposlen i ne vidim u čemu je problem. Zar djeca ravnatelja nemaju pravo raditi? – pita J. Okun.

Na natječaj na učitelja povijesti u OŠ Strahoninec stigle su 23 zamolbe kandidata koji su, kao i J. Kalšan, ispunjavali uvjete natječaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije