Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Fotografski put: Izložba fotografija mladih sudionika projekta SUKUS
M.Ž.

izložba 'Na razmeđi'

FOTO Fotografski put: Izložba fotografija mladih sudionika projekta SUKUS

Jelena Molnar, Zita Treščec, Marko Tilošanec, Petra Gašparić, Paula Krnjić, Andrija Joža Koren i Mirjam Krznarić izložili su svoje radove

Srednjoškolci Jelena Molnar, Zita Treščec, Marko Tilošanec, Petra Gašparić, Paula Krnjić, Andrija Joža Koren i Mirjam Krznarić svoj su fotografski put započeli intenzivnim vježbama i praktičnim radom pod mentorskom palicom Davora Žerjava, Davorina Mancea i Filipa Lučina iz Fotokluba Čakovec.

Godinu dana nakon prve fotografske radionice najbolje radove hrabro su izložili javnosti u zgradi Scheier, a 28 odabranih fotografija jasno daje na znanje da su mladi kreativci pomaknuli svoje granice. Da je izložba „Na razmeđi“ rezultat marljivog rada, zainteresiranosti i motiviranosti mladih sudionika projekta „SUKUS“ istaknuo je na otvorenju Davor Žerjav, iskusni fotograf koji ljubav prema fotografiji prenosi na mlađe generacije.

- Nakon teorije i praktičnih vježbi, analiza djela, biranja radova i njihove pripreme za izlaganje, veliko finale moralo se dogoditi u javnosti, među publikom. Pred mladim je umjetnicima opsežan i dugotrajan proces vizualnoga sazrijevanja, iako oni već sada pokazuju iznimnu vizualnu pronicljivost i maštu - kaže Žerjav.

Kreativnost i dobre ideje cijeni i podržava župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo važnost projekta kojim su uz pomoć europskog novca otkriveni novi talenti. - Bilo da su se bavili plesom, fotografijom ili nekom drugom umjetnošću, ostavili su svoja djela u trajno nasljeđe zajednici te otkrili nove strasti i talente. Uvjeren sam da će im iskustvo sudjelovanja na ovom hvalevrijednom projektu ostati u trajnom sjećanju - rekao je Posavec.

Otvorenju izložbe nazočile su predstavnica Ministarstva kulture Maja Zrnčić, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač, ujedno idejna začetnica projekta „SUKUS“, te voditeljica projekta Valentina Biševac.

Fotografski radovi nastali su unutar europskog projekta SUKUS (Srednjoškolci u kulturnim i umjetničkim sadržajima) kao rezultat jedne od šest interaktivnih radionica kreativnog sadržaja. Prijavitelj i nositelj projekta je Međimurska županija, a partner Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu. Organizacija izložbe sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!