Međimursko veleučilište dobitnik prestižne nagrade CBTour 2012.

Nakon provedenog javnog natječaja za dodjelu treće po redu prestižne godišnje nagrade CBTour-Croatian Business Tourism, grupacija Energo Media Servis je 27. rujna 2012. hotelu Palace Zagreb dodijelila nagrade za najkreativnije i najinovativnije projekte u turizmu.

Projekt i nagrada CBTour jedini su nacionalni program poticanja i razvoja kreativnosti i inovativnosti u turizmu. U studentskoj kategoriji najboljeg kreativnog programa hrvatskog poslovnog turizma nagradu je osvojilo Međimursko veleučilište u Čakovcu za projekt “Ana Katarina Zrinski” koji je održan 27. i 28. travnja 2012. godine.

Projekt i dvodnevnu turističku manifestaciju osmislili su studenti 3. godine smjera Menadžment turizma i sporta – Dejan Nikić, Katarina Horvat, Sara Horvat i Mateja Živko, pod mentorstvom Đurđe Somođi, dipl.oec. i mr.sc. Vladimira Kalšana i ostalih predavača na navedenom stručnom smjeru. Nagradu i priznanje u ime Veleučilišta preuzela je dekanica Veleučilišta prof.dr.sc. Nevenka Breslauer.

Glavni cilj projekta bio je uprizorenje povijesnih osoba obitelji Zrinski u autentičnom okruženju dvorca i muzeja Zrinskih u Čakovcu s naglaskom očuvanja kulturnog nasljeđa, baštine i okoliša. Kroz renesansnu glazbu, kostime, autentičnu hranu, likovnu koloniju, kazališnu predstavu na temu obitelji Zrinski, predočio se publici njihov život.

Cilj projekta je također promoviranje grada Čakovca i Međimurske županije kao poželjne turističke destinacije, putem obogaćivanja kulturne ponude grada i edukacije turista. Dodatno je cilj promicanje regionalnog i kulturnog identiteta, razvijanje suradnje između obrazovnih ustanova, udruga i institucija u regiji s ciljem isticanja kulturne i povijesne razlike i povećanja uzajamnog znanja o kulturi i povijesti.

Dobivanjem ove prestižne nagrade, Međimursko veleučilište u Čakovcu je još jedanput potvrdilo svoju izvrsnost u stvaranju dodatnih turističkih vrijednosti našeg grada i županije, nakon već osvojenog CBTour priznanja u 2010. godini za organizaciju 1. Konferencije o menadžmentu u turizmu i sportu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije