Fešta međimurskih studenata u Zagrebu

Jedanaestog listopada u zagrebačkom klubu Roko održat će se tradicionalna Međimurska fešta. Kako je u današnjem obraćanju novinarima rekao predsjednik Udruge studenata Međimurja Igor Ivković, očekuje se dolazak oko 800 Međimuraca koji visokoškolsko obrazovanje stječu na zagrebačkim fakultetima.

Kao posebne goste večeri najavljuju Žigu i Bandiste, a tijekom eventa prodavat će se međimurska vina. Žiga je naglasio da mu je posebno drago što mladi Međimurci u Zagrebu žele na i na ovaj način promovirati rodni kraj.

Međimurski studenti u Zagrebu osim ove provode još neke projekte, poput “Kam na faks” namijenjen srednjoškolcima te Humanijade koja je ovog proljeća održana u Spa & golf resortu Sv. Martin. Od danas pak je aktivna i njihova internetska stranica. Kako je rekao član predsjedništva Udruge studenata Međimurja Luka Štruc, na internetskoj adresi www.us-medjimurje.hr prenosit će se vijesti bitne za studentsku populaciju, a jedan od bitnih dijelova je i besplatni mali oglasnik putem koje studenti mogu primjerice tražiti stan, prijevoz i slično.

Kako su naglasili, jedan od ciljeva im je i izdavanje knjige o povijesti studentskih organizacija međimurskih studenata, te pozivaju sve članove takvih društava da im se jave. Inače, Udruga studenata Međimurja ima 137 članova, a procijenjuju da se u glavnom hrvatskom gradi na studiju nalazi njih oko tisuću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije