Lidl oprema čekaonicu Pedijatrijskog odjela ŽB Čakovec

Trgovački lanac Lidl Hrvatska, u suradnji s udrugom Transplant, opremit će čekaonicu Pedijatrijskog odjela Županijske bolnice Čakovec tehničkim uređajima za grijanje i hlađenje. Ova će oprema djeci-pacijentima i njihovim roditeljima omogućiti ugodniji boravak na jednom od najzaposlenijih odjela bolnice u Čakovcu.

Prilikom predaje donacije, u bolničkom je parku simbolično zasađeno Drvo zahvalnosti i postavljena spomen ploča svim darivateljima organa Međimurske županije. Lidl je u Hrvatskoj posljednjih godina realizirao mnogobrojne akcije u suradnji s udrugom Transplant, koja dugi niz godina radi na promicanju darivanja organa i poboljšavanju uvjeta života transplantiranih osoba.

Tako je Čakovec, kao grad čiji su stanovnici jedni od najbrojnijih donatora organa u Hrvatskoj, drugi grad nakon Šibenika u kojem su Lidl i udruga Transplant zajednički unaprijedili uvjete u lokalnim bolnicama, ali i odali priznanje svim donatorima organa koji svojim doprinosom i darivanjem organa svakodnevno spašavaju ljudske živote.

Drvo zahvalnosti, uz pomoć zaposlenika čakovečkog Lidla, u bolničkom je parku simbolično zasadio transplantirani Luka Vugrač, hrabri sedamnaestogodišnjak kojem je prije pet godina upravo u čakovečkoj bolnici dijagnosticirana teška bolest srca, a koji je prije godinu dana uspješno izliječen transplantacijom srca u Zagrebu.

Luka je drvo zasadio uz pomoć brojnih Čakovčana, gradskih i županijskih dužnosnika, čelništva bolnice, zaposlenika te hrabrih članova obitelji brojnih donatora.  Lidl snažno podupire napore udruge Transplant, a oba partnera planiraju još čitav niz zajedničkih akcija s ciljem informiranja stanovništva o spašavanju života transplantacijom.

Samo u prvih sedam mjeseci ove godine u Hrvatskoj ukupno je čak 212 pacijenata dobilo transplantirani organ, a 144 osobe su donirale organe. Od 2007. godine do danas liste čekanja za transplantaciju u Hrvatskoj su doslovno prepolovljene, čime je Hrvatska postala regionalni lider u doniranju organa i transplantacijama.   

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije