Vijesti / Društvo
Društvo
ŠKOLSKI VRT Mali čuvari prirode za velike promjene udruge Biovrt
Udruga Biovrt

ZANIMLJIV PROJEKT

ŠKOLSKI VRT Mali čuvari prirode za velike promjene udruge Biovrt

- Želimo da djeca više vremena provode družeći se i učeći, ali za to onda treba osigurati i uvjete, stoga ćemo ove godine izraditi i društvenu igru koju će moći igrati i veliki i mali, a dobiti će je sve osnovne škole - kaže Silvija Kolar-Fodor

Udruga Biovrt u suradnji s Područnom školom Novo Selo Rok i I. OŠ Čakovec pokrenula je Školski vrt u sklopu kojeg djeca na tjednoj bazi uče o vrtlarenju, zdravim načinima života, očuvanju prirode i održivom razvoju.

- U 2019. nastavljamo sa zanimljivim obrazovnim programom 'Mali čuvari prirode za velike promjene' za sve učenike PŠ Novo Selo Rok, a ovaj put uključila nam se i OŠ Gornji Mihaljevec kao partner - kaže Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge.Kroz Edukacijski program za male čuvare prirode i ekološko-vrtlarsku grupu uvesti će učenike i u zaboravljen svijet baštine naše lokalne zajednice, povezujući djecu, učitelje, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči i unapređuje kvalitetu svog života. 

- S obiteljima i lokalnom zajednicom razmijeniti ćemo znanja o sezonskim lokalnim tradicijskim značajnostima i zdravim načinima života, a zajedničkim snagama ćemo na volonterskim akcijama zasaditi još bilja, cvijeća, bobičastog voća i opremiti vanjski prostor uključenih škola. Želimo da djeca više vremena provode družeći se i učeći, ali za to onda treba osigurati i uvjete, stoga ćemo ove godine izraditi i društvenu igru koju će moći igrati i veliki i mali, a dobiti će je sve osnovne škole u Međimurskoj županiji.Ulaganje u najmanje aktivnost je koja će se mnogostruko vratiti našoj lokalnoj zajednici, stoga smo sretni što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo naše napore i dalo nam podršku i u ovom projektu - poručuje Silvija Kolar-Fodor.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Vezani članci

Reci što misliš!