vatrogasna zajednica

MEĐIMURSKI VATROGASCI Pljeskali sebi i postignutim uspjesima

Članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora VZ Međimurske županije iskazali zahvalnost međimurskom županu Matiji Posavcu i Međimurskoj županiji što su konačno pokazali razumijevanje za vatrogasce, odnosno svoje zakonske obveze.

U petak, 28. prosinca u prostorijama GP EKOM d.o.o. Čakovec održana je sedma skupna sjednica Predsjedništva i NO Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Kada je predsjednik Zajednice Mario Medved svima izrazio zahvalnost za sve što su u ovoj godini učinili i kada je kolegama poželio uspješnu 2019. godinu, dvoranom se prelomio pljesak, topao i istinski. 

I s pravom jer je 2018. godina bila godina prožeta svekolikim uspjesima međimurskog vatrogastva, kako na natjecateljskom planu, i to pogotovo kod onih koji tek ulaze u vatrogastvo, preko nabavke opreme i modernizacije DVD do stalne edukacije članstva.

– Bila je to godina u kojoj smo, prije svega zahvaljujući razumijevanju međimurskog župana Matije Posavca, nakon duljeg vremena dobili financijska sredstva koja nam zakonski pripadaju pa nam je Županija iz svoga proračuna za naše djelovanje kanalizirala 700.000 kuna – istaknuo je Medved.

Razmatranje i usvajanje rebalansa Financijskog plana za 2018. godinu te razmatranje i utvrđivanje raspodjele sredstava premija osiguranja VZMŽ-a za 2018. godinu za   ostale programe bile su proceduralne točke koje se nalaze na dnevnom redu na svakoj sjednici na kraju godine.

Donijeta je  Odluka o održavanju redovnih godišnjih skupština vatrogasnih organizacija u 2019. godini i redovne Skupštine VZMŽ. Vatrogasna društva svoj godišnji rezime rada trebaju obaviti do kraja ožujka, a do kraja travnja to moraju napraviti VZP. Skupština VZ Međimurske županije bit će održana dana 10. svibnja.

Na prijedlog Zapovjedništva donijeta je Odluka o provođenju bodovanja rada vatrogasnih organizacija za 2018. godinu. Ono mora biti provedeno tijekom siječnja. Odlučeno je kako će novi element bodovne liste biti proslave ‘okruglih’ obljetnica što će svakom takvom društvu donijeti 40 bodova.

Vatrogasna zajednica Međimurske županije, temeljem redoslijeda, ima mogućnost predložiti jednog svog istaknutog člana za najviše vatrogasno odličje – zlatnu povelju i plaketu s likom Mirka Kolarića. To je pojedinac zaslužan za razvoj vatrogastva i zaštite od požara te za naročiti doprinos u vatrogasnoj operativi – za životno djelo. Odlučeno je da Hrvatska vatrogasna zajednica nagradu dodjeli Zlatku Marcijušu, predsjedniku DVD-a Nedelišće. 

Podržan je prijedlog DVD-a Kuršanec da se 54-godišnji Damir Kos proglasi počasnim časnikom. Po održanom službenom dijelu okupljeni su se zadržali na kraćem večernjem domjenku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije