Barokne večeri u Prelogu

U sklopu Varaždinskih baroknih večeri, već dvanaestu godinu zaredom održavaju se koncerti u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu. Kroz godine nizali su se ansambli iz Austrije, Njemačke, Poljske, Izraela, a ove godine nastupio ja ansambl iz Engleske Le Jardin Secret kojeg čine Elizabeth Dobbin, sopran, Liam Fennelly, viola da gamba, Sofie Vanden Eynde, teorba i Raphael Collignon, čembalo.

Englaski ansambl Le Jardin Secret predstavlja prekrasna blaga barokne solističke vokalne glazbe uz pratnju izvornog continua i obligatnih instrumenata. Ansambl izvodi široki raspon repertoara 17. i 18. stoljeća s osobitom pažnjom posvećenom povijesnom kontekstu i mogućnostima kreativnog sviranja continua i improviziranja.

Glazba je vrlo intimna i izražajna. Le Jardin Secret (u francuskom jeziku metafora za srce) mjesto je senzualne ljepote i uživanja, tajnovitosti i kontemplacije, tugovanja, boli i patnje, zabave i ugode. Cilj je ansambla osvježiti osjećajnu snagu glazbe, otvarajući vrata estetskom svijetu baroka u njegovoj potpunoj ljepoti.

Ansambl je nastupao na Flanders Festivalu, City Music Sociaty u Londonu, Cambridge Early Music i Brighton Early Music festivalima, te na Georgian Concert Sociaty u Edinburghu. Održali su turneju na Dutch Early Music Network kao i turneju u Velikoj Britaniji s nastupima u Totnesu, Suffolku i na London Handel Festivalu.

Program Orfeo ansambl je predstavio s dvije izvedbe za Euroconcert u Barceloni. Vrhunci u 2011. godini uključivali su Amuz u Antwerpenu. Ansambl je ove godine gostovao na Classical Next Live Showcase u Munchenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije