OPĆINSKO Vijeće Sveti Martin na Muri

Donesen novi, 8 milijuna kuna vrijedan proračun, te veće cijene boravka djece u vrtićima

Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri, jednoglasno je donijelo općinski proračun za 2019. godinu u iznosu od 7.713.210.000 kuna

Proračun je od dosadašnjeg veći za preko pola milijuna kuna, a načelnik profesor Dražen Crnčec ga smatra zahtjevnim, ali ostvarljivim. Povisuju se cijene ekonomskog boravka djece u vrtićima, za 20 posto, ali roditelji to neće osjetiti jer sada općina preuzima plaćanje 60 posto ukupne cijene, a roditeljima ostaje tek 40 posto cijene.

Na 13. sjednici, pod predsjedanjem svoje predsjednice profesorice Petre Novinščak,  Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri, jednoglasno je donijelo općinski proračun za 2019. godinu u iznosu od 7.713.210.000 kuna, te projekciju proračuna za 2020.(7.326.000) i 2021.(7.461.000)  godinu, kao i sve programe navezane na financiranje iz proračuna.

Koncesiju usluge skupljanja, odvoza i zbrinjavanja miješanog komunalnog i bioizgradivog otpada na 5 godina, općina je dodijelila poduzeću Murs ekom iz Murskog Središća, kojega je sada i suvlasnik. Vijeće nije mijenjalo vrijednost boda komunalne naknade te on ostaje na 2,90 kuna po metru kvadratnome do 80 kvadratnih metara površine stambenog prostora, te 2,40 kuna za nekretnine u prvoj zoni, iznad 80 kvadratnih metara.

Donijete su nove ekonomske cijene smještaja djece u dječje vrtiće Ribica i Smješko, prema kojoj se cijena povisuje za 20 posto, ali to roditelje neće ništa više koštati, jer sada općina preuzima plaćanje 60 posto, a roditelji samo 40 posto ukupne cijene. U naravi ili kunama to izgleda ovako.

Za 10 satni boravak djeteta u vrtiću, starosti od 3 do 7 godina plaća se 1.240 kuna, za 10 satni boravak djeteta u starosti od 1 do 3 godine starosti plaća se 1.480 kuna, za 5 satni boravak djeteta starosti od 3 do 7 godina cijena je 800 kuna, a za 5 sani boravak djeteta u starosti od 1 do 3 godine plaća se 1.080 kuna. Kod donošenja ove odluke vijećnik Krunoslav Colar jedini je bio suzdržan, svo ostali bili su ZA.

Općina se odriče svojeg vlasništva nekretnine u vlasništvu Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakove, te prihvaća Analizu stanja Civilne zaštite, Plan razvoja sustava Civilne zaštite, te Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara na području svoje općine.
Općinski načelnik Dražen Crnčec, rekao je kako su novosti u proračunu kupnja vozila za potrebe općine, rekonstrukcija ograde oko mjesnog groblja, projekt skelarski puti i mnoge druge stvari, te proračun smatra zahtjevnim, ali pravednim prema svim njegovim trošiteljima, i na kraju ostvarljivim.

Na sjednici je bilo govora o školsko-športskoj dvorani, o odvozu zemljišta s iskopa na Tru Svetog Martina, o Domu kulture, javnoj rasvjeti, obrambenom nasipu uz Muru, te je najavljena još jedna sjednica na samom kraju godine. Vijećnici su raspravljali o dvjema zamolbama, te ih nisu prihvatili jer su ili nepotpune (Klemenčić) ili nemaju osnove, ovog trenutka (Weiser).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije