Dan europske suradnje u Mariboru: Projektna tržnica

U petak, 21. rujna 2012. od 10,00 do 15,00 sati u Mariboru na Trgu Leona Štuklja odlično je organizirana i provedena manifestacija “Dane europske suradnje – projektna tržnica”.

Organizator je bilo slovensko Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo u okviru programa INTERACT. Svoje programe i projekte izložile su jedinice lokalne samouprave i udruge iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Grad Mursko Središće predstavljali su zamjenik gradonačelnika Srpak Dražen i referent za informiranje Bračko Bojan, koji su u suradnji s Občinom Beltinci (Slo) – direktoricom ZTK Beltinci Ela Horvat, na štandu predstavljali projekt “Ekomuzej Mura”.

To je projekt turističkih destinacija koji obuhvaća područje uz rijeku Muru na prekograničnom prostoru Hrvatske i Slovenije – u Hrvatskoj su uključeni Grad Mursko Središće te općine Sveti Martin na Muri i Podturen, a u Sloveniji općine Beltinci, Lendava i Razkrižje.

Grad Mursko Središće u ponudu projekta “Ekomuzej Mura” uvrstio je Spomen park naftaštva u Peklenici, uređenje obale rijeke Mure u Murskom Središću, vožnje skelom Mursko Središće-Fusek i Križovec i muzej rudarstva u TK “Cimper”, te tradicionalne manifestacije “Ljeto uz Muru” (kolovoz), “Vincekov pohod” (siječanj) i “Sveta Barbara” (prosinac).

Navedeni projekti i manifestacije se uspješno kandidiraju za financijske potpore iz programa prekogranične suradnje IPA Slovenija-Hrvatska 2007. – 2013.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije