Općina Donja Dubrava neplatišama poslala opomene

Mještanima i tvrtkama Općina Donja Dubrava dostavila je opomene za dugovanje za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda. Ukupno je dostavljeno 114 opomena za mještane i 44 za tvrtke (od 903 obveznika) koji imaju dugovanje sa danom 15.7. ove godine veće od 2.000 kuna (cca. 50% Općina – 50% Hrvatske vode).

Dužnici koji svoje dugovanje ne podmire do 30. rujna, Općina će biti prisiljena naplatu izvršiti putem prisilne naplate – ovrhe. U tom slučaju dužnici od 2007. godine na glavnicu plaćaju zakonsku zateznu kamatu plus troškove postupka od 200 kuna.

Sve spomenuto Općina je dužna provesti temeljem nalaza revizije od strane Hrvatskih voda Osijek i Ureda državne revizije Područni ured Čakovec i Koprivnica. Stoga mole mještane za razumijevanje nastalog stanja potraživanja.

Ubranom komunalnom naknadom za 2011.u iznosu od  201.591 kn (Hrvatske vode 226.375 kn) Općina financira općinske udruge, održavanje groblja, javne rasvjete, javne površina i sve druge potrebe. Ovih dana Hrvatske vode, Ispostava Čakovec dostavila je obavijesti o dugovanju nastalo prije 2007. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije