Vijesti / Društvo
Društvo
Međimurski policajci održali obuku u Pukovniji Vojne policije
PU međimurska

INTERVENTNA POLICIJA

Međimurski policajci održali obuku u Pukovniji Vojne policije

Završno ocjenjivanje provedeno je 23. studenoga pred ispitnim povjerenstvom instruktora Interventne jedinice policije koje se sastojalo od pet člana, od kojih je dvoje ispred Policijske uprave međimurske, Predrag Fodor i Alen Panić

Između 13. i 23. studenoga, u Zagrebu za pripadnike Pukovnije Vojne policije instruktori Interventne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova, održali su obuku rukovanjem višenamjenskom palicom „tonfom“.

Završno ocjenjivanje provedeno je 23. studenoga pred ispitnim povjerenstvom instruktora Interventne jedinice policije koje se sastojalo od pet člana, od kojih je dvoje ispred Policijske uprave međimurske, Predrag Fodor i Alen Panić.

Svi polaznici obuke koji su pristupili završnom ocjenjivanju uspješno su savladali zahtjevni program obuke. Sama obuka odnosila se na stručno usavršavanje i osposobljavanje o poznavanju, namjeni i uporabi „tonfe“.

Kao standardni dio opreme Interventne jedinice policije u Republici Hrvatskoj u aktivnoj uporabi uvedena je 2004. godine. Uporaba „tonfe“ prvenstveno za cilj ima obranu gornjeg dijela tijela zbog čega se i korištenje najviše bazira na tehnikama samoobrane.

- Polaznici obuke koji su pristupili ispitu pokazali su zavidnu vještinu rukovanja višenamjenskom palicom „tonfom“, a što će im uvelike koristiti u radu prilikom izvršavanja postavljenih im zadaća – naglasio je instruktor Alen Panić.

- Riječ je o palici koja je osim u Ministarstvu unutarnjih poslova u uporabi i u Pukovniji Vojne policije, a samo pripadnici koji su prošli obuku i položili ispit mogu je koristiti za savladavanje aktivnog i pasivnog otpora, samoobranu te za skupna postupanja – rekao je instruktor, Predrag Fodor.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Vezani članci

Reci što misliš!