zastoj u prometu

Opet velike gužve na ulasku u Mursko Središće, policija kamione isključuje iz prometa

-Teške kamione i tegljače policija kod benzinske postaje INAe pred ulaskom u Mursko Središće, privremeno isključuje iz prometa, te su tako izbjegnute gužve u samom gradu, točnije u Ulici Josipa Broza Tita i na Trgu bana Josipa Jelačića.

Od jutarnjih sati na ulazu u Mursko Središće iz smjera Čakovca, te nastavno Ulicom Josipa Broza Tita i Trgom bana Josipa Jelačića na Granični prijelaz Mursko Središće – Petišovci u prometu vlada vrlo velika gužva, a što ne dolazi do većih problema najzaslužniji su policijski službenici koji vrlo smireno, stručno i ljudski održavaju red među vozilima, vozačima i ostalim sudionicima u prometu.

Sada se može reći kako ovo i nije novost, jer o sličnim događanjima sam se više puta javljao, međutim zbog objektivnosti i obvezi prema našim slušateljima dužni smo ukazati na problem na koji sudionici u prometu nailaze. Mnogi nemaju vremena čekati kada i kako će biti uključeni u promet, pak se vozilima okreću na cesti, često puta preko pune crte te traže izlaze po okolnim putevima, cestama i naseljima izvan grada.

Pitali smo plicajce na punktu preko puta benzinske postaje iNAe je li u pitanju ponovno štrajk slovenskih pograničnih službenika, kao što je to znalo biti, međutim, kaže policija, riječ je o povećanom prometu i time samim pritisku na granične službenike koji jednostavno ne mogu tako brzo obavljati potrebne poslove, odnosno ne stignu kamion propustiti za manje od tri minute, što onda se održava na gužve koje će prema svim procjenama potrajati duboko u noć, a možda i slijedećeg jutra.

Stoga, putujete li prema Murskom Središću i dalje u Sloveniju, računajte na zastoje u prometu. Na samom graničnom prijelazu putnička vozila normalno ulaze i izlaze iz države. Daklem, u pitanju ili problem je s kamionima i tegljačima. A on nije od jučer i svima je jasno kako će potrajati do daljnjega, jer Mursko Središće je ‘daleko od Zagreba’ koji odlučuje o svemu, pak i o ovome bi mogao, ali ne želi ili nije u stanju, zbog silnica iz drugih europskih središta.

A sve ovo, od oštećenja kolnika, pokrivala šahtova, ograda, fasada, trauma i nelagodnsoti, plaćaju ljudi iz svojih često puta minimalni i za život ne dostojnih primanja, ovršeni, blokirani i osiromašeni. Dugo, dugo već Mursko Središće nije prijatelj prometa, kakvog mora podnositi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije