Počele probe za raskošni mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova

Pripreme za glazbeno scenski spektakl, biblijsko-povijesni mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova koji će 16. listopada biti izveden u Areni Varaždin – u punom su jeku. Na audiciji u Varaždinu odabrani su izvođači, odabrani su i izvođači kojima su dodijeljene glavne uloge, a ekipa je popunjena s pjevačima i glumcima koji su već sudjelovali u mjuziklu u Čakovcu, Koprivnici, Osijeku, Zagrebu, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Bjelovaru i Ljubljani, te su svi počeli s probama u Areni Varaždin pod stručnim vodstvom poznatog redatelja Richarda Monteza.

Glavne uloge u mjuziklu imat će Dino Jelušić, Damir Kedžo i Nenad Peršak. Mladi Dino bio je pobjednik prve pjesme Eurovizije za djecu, Damira je javnost upoznala kao sudionika televizijskog showa Story Super Nova, nakon čega je postao članom prvog hrvatskog boy banda SašaTinKedžo, a nakon raspada benda nastavio je solo karijeru. Nenad Peršak poznati je međimurski glazbenik ujedno i predsjednik Humanitarne udruge Fijolina koja pruža potporu djeci i mladeži bez roditelja ili adekvatne roditeljske skrbi.

Na audiciji u Varaždinu, na kojoj se okupilo više od 100 kandidata, odabrano je 60-ak izvođača u dobi od 5 do 50 godina koji će sudjelovati u mjuziklu. Ukupno će u ovom spektaklu sudjelovati oko 120 izvođača, od čega 44 pjevača, plesača i glumaca, 24 mališana u dječjem zboru, oko 40 pjevača u velikom mješovitom zboru te orkestar sa 6-9 glazbenika. Još će 20-ak osoba sudjelovati u ostalim segmentima produkcije (šminka, kostimi) pa će u cijelom projektu u konačnici sudjelovati oko 150 ljudi. Upravo zbog toga što su priliku za sudjelovanjem u mjuziklu – osim već afirmiranih pjevača, plesača i glumaca, dobili i mladi i neafirmirani pjevači i glumci, koji nisu nikad imali veze s kazalištem – ovaj je projekt jedinstven u Hrvatskoj.

Josip i kričave boje njegovih snova jedan je od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, za koji je glazbu napisao jedan od najuglednijih skladatelja ovog žanra, Andrew Lloyd Webber a tekst Tim Rice, poznat po scenariju za Disneyev animirani film Kralj lavova. Na Broadwayu je mjuzikl dosad izveden više od tisuću puta, a zanimljiva je informacija i da je mjuzikl postavilo više od 20 tisuća kazališnih grupa diljem svijeta. Međunarodno kazalište CornerstoneArts, u režiji redatelja Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u više od 30 zemalja.

Redatelj mjuzikla Richard Montez, koji je utemeljitelj i direktor Međunarodnog kazališta CornerstoneArts, glumom se profesionalno bavio 15 godina, a između ostaloga bio je pjevač, plesač i koreograf u Disneylandu. Producirao je i režirao drame i mjuzikle u 67 zemalja svijeta. Za postavljanje mjuzikla Josip i kričave boje njegovih snova u Hrvatskoj zadužen je CornerstoneArts Hrvatska koji okuplja više od 500 mladih amatera.

Josip i kričave boje njegovih snova predstava je koja će publiku dirnuti, nasmijati, opustiti i razvedriti, ali i približiti čudesnu i bezvremensku poruku Biblije. Iako razigrana, priča je vrlo stvarna i aktualna u vremenu u kojem smo zaboravili sanjati i vjerovati.

16. listopada u Areni Varaždin mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova bit će izveden u 3 termina – u 10, 14 te u 19.30 sati, s time da su prva dva termina rezervirana za učenike osnovnih i srednjih škola iz sjeverozapadne Hrvatske.

Ulaznice se po cijeni od 60 kuna za tribinu te 70 kuna za parter (sjedenje) mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

VARAŽDIN – Time out i trgovine Branka
ČAKOVEC – Radio 1 i Caffe bar Arcus

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije