iskoristite priliku

U TICM-u seminar o financijama i računovodstvu za obrtnike

Edukacija 'Financije i računovodstvo za obrtnike' održat će se u četvrtak, 29. studenog 2018. godine s početkom u 9 sati u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje

Nakon vrlo dobro prihvaćene edukacije Financije i računovodstvo za trgovačka društva, svi zainteresirani, a posebno obrtnici ponovno imaju priliku dobiti znanje i savjete iskusne stručnjakinje za područje financija i računovodstva.

Edukacija ‘Financije i računovodstvo za obrtnike’ održat će se u četvrtak, 29. studenog 2018. godine s početkom u 9 sati u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec (prostor bivše vojarne)

Edukaciju će voditi Ana Janežić, savjetnica za područje financija i knjigovodstva u STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci, s dugogodišnjim iskustvom u području financija i računovodstva. 

PROGRAM RADIONICE:

Osnivanje obrta
U ovom dijelu će biti riječi o pojmu obrta, vrstama obrta koje je moguće osnovati te osnovnim preduvjetima koje je potrebno zadovoljiti kako bi pokrenuli poslovanje obrta. Ukratko će biti prikazane prednosti i nedostaci obrta u odnosu na d.o.o. i j.d.o.o.

Fiskalizacija
Ovaj će dio obuhvatiti sva ključna znanja o fiskalizaciji.

Paušalni obrt
U posljednje vrijeme pojačan je interes obrtnika za ulazak u sustav paušalnog oporezivanja. Da li je moguće samostalno voditi knjige kod paušalnog obrta? To je pitanje na koje ćemo odgovoriti u ovom djelu na način da ćemo obraditi poslovne knjige i evidencije koje su paušalisti dužni voditi.

Redovni obrt
Ovaj dio bit će usmjeren na poslovanje redovnog obrta – obveznika vođenja poslovnih knjiga primitaka i izdataka. Koje su to knjige koje je potrebno voditi? Jedna od evidencija koja se traži od obrtnika je i popis dugotrajne imovine te ćemo se osvrnuti na nabavu osnovnih sredstava kod obrtnika te razliku u njihovoj evidenciji u odnosu na druge poslovne izdatke. Bit će govora i o obračunu plaća kao često najvećem izdatku u poslovanju obrta.

PDV sustav
Predavačica će pojasniti što je to PDV i kako funkcionira, treba  li se odlučiti za ulazak u sustav PDV-a ili poslovati kao mali porezni obveznik te kada je potrebno izvršiti registraciju za potrebe PDV-a, odnosno zatražiti dodjelu PDV broja?

Poslovne knjige obrtnika
Koje poslovne knjige obrtnici moraju voditi i kako?

Prijava poreza na dohodak kod obrtnika
Na kraju edukacije bit će riječi o godišnjoj prijavi poreza na dohodak koju su obrtnici dužni predati na kraju poslovne godine, kao i pojašnjenje mogućnosti prijelaza u sustav oporezivanja porezom na dobit.

Edukacija će trajati od 9 do 15 sati, a u vremenu od 15 do 16 sati sudionici će se moći konzultirati s predavačicom te dobiti odgovore na pitanja koja su imali tijekom edukacije. Predviđene su i dvije pauze po 10 minuta i jedna pauza od 20 minuta za okrjepu sudionika.

Predavač:

Ana Janežić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a nakon toga radila je kao računovođa u privatnom sektoru i time stekla dugogodišnje iskustvo iz područja financija i knjigovodstva. Tijekom godina se kontinuirano usavršavala te je danas poslovna savjetnica za područje financija i knjigovodstva u STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. Edukacije koje provodi ocijenjene su od strane polaznika kao jednostavne i lako razumljive, bazirane na primjerima iz prakse.

Sudjelovanje na edukacije je besplatno, potencijalni sudionici se prijavljuju ispred poduzeća do 28. studenog 2018. godine putem online prijave.

Edukacija je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije