Vijesti / Društvo
Društvo
DIRLJIVA PRIČA Pas Mirko iz čakovečkog azila završio u nizozemskom domu za pse s posebnim potrebama
Petra Puvača/Azil Prijatelji

spašen iz kuršanca

DIRLJIVA PRIČA Pas Mirko iz čakovečkog azila završio u nizozemskom domu za pse s posebnim potrebama

Ime je dobio po Mirku Filipoviću 'Cro Copu' koji je platio njegovo liječenje

Već smo nekoliko puta pisali o tome kako Mirko Filipović 'Cro Cop' svesrdno pomaže čakovečkom azilu 'Prijatelji'. Voditeljica Azila, Aleksandra Hampamer, na Facebooku je objavila dirljivu priču psu - Mirku, koji je dobio ime upravo po proslavljenom hrvatskom borcu.

Petra Puvača mi je, da napunim baterije, poslala fotke Mirka iz njegovog novog doma u nizozemskom domu za pse s posebnim potrebama. Mirko je bio jedan od pasa s najtežim povredama spašenih iz romskog naselja. I bio je definitivno pas nad čijim je životom visjela riječ "eutanazija" - napisala je uvodno Aleksandra Hampamer.

Kako kaže, pas Mirko je dokaz koliko je život svet i koliko se isplati boriti.

- Hvala ti Petra što si bila dio puta spašavanja pasa iz romskih naselja pa čak se i preselila u Čakovec kad je bilo najkritičnije. Hvala ti i za njega jer ti si mu spasila život. 
A hvala i Mirku Filipoviću, po kome je Mirko i dobio ime, na plaćanju računa za njegovo liječenje - napisala je voditeljica čakovečkog azila i dodala da zahvaljuje još nekolicini divnih ljudi koji su pomogli (Mae Isakson), veterinarima koji su napravili čudesa i udomiteljima.

- Mirko je danas faca kakve nema zahvaljujući lancu ljudi, zahvaljujući zajedništvu. 
Da, ovo svakako puni baterije! - završila je dirljivu priču.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!