SVESTRANi UMJETNIK

VIDEO Matija Krnjak iz Šenkovca ‘kloniran’ je prepjevao pjesmu Klape Rišpet i oduševio publiku

Matija je spojio ljubav prema glazbi i pjevanju s vlastitim hobijima, snimanjem i montiranjem. Osim divnog vokala, ono što posebnim čini njegov prepjev pjesme ‘Fališ mi’ je i to što je sam sebe ‘klonirao’ i upotpunio sve potrebe klapske pjesme

Brojni mladi umjetnici svoj talent vole zabilježiti na kameri pa je tako jedan od njih i 29-godišnji glazbenik Matija Krnjak is Šenkovca. Riječ je o snimci takozvanog ‘covera’ pjesme ‘Fališ mi’, poznate Klape Rišpet, koju je nedavno objavio na svom Facebook profilu i time zaradio niz pozitivnih reakcija i komentara, ali i brojnih ponuda različitih bendova! 

Naime, Matija je spojio ljubav prema glazbi i pjevanju s vlastitim hobijima, snimanjem i montiranjem. Osim divnog vokala, ono što posebnim čini njegov prepjev pjesme ‘Fališ mi’ je i to što je sam sebe ‘klonirao’ i upotpunio sve potrebe klapske pjesme, ali cijeli video od napravio sam, uz pomoć aplikacije. Evo što nam je o tome ispričao.

– Na početku ove godine prekinuo sam dugogodišnju suradnju s bendom i tu je započeo period u kojem sam tražio samog sebe, a pronašao sam ljubav prema snimanju, ali i pjevanju. Bio sam u ulozi vokala već i ranije, no tek kad sam uključio kameru, prvi put sam osjetio emociju koju izazivaju riječi pjesme, ali i melodija. U to vrijeme nisam prihvaćao ponude već sam taj gušt sviranja i pjevanja držao samo za sebe – ispričao je Matija, koji se glazbom bavi od osme godine života, a pohađao je smjer gitare u Umjetničkoj školi Miroslava Magdalenića u Čakovcu.

Kako je vrijeme prolazilo, nije htio dopustiti da ga ljudi ‘zaborave’, stoga je objavljivao snimke na svom Facebook profilu i vidio da su povratne reakcije i više nego zadovoljavajuće. Tako je krenulo snimanje za snimanjem, a trenutno radi na projektu prezentiranja čari Međimurja uz prepjev međimurske pjesme.

Aktivno je počeo svirati u prvom bendu s 14 godina i od onda nema predaha! Glavni instrument je i dalje gitara, no zbog potreba ondašnjeg benda, Matija je naučio svirati i saksofon. Sada je član zagrebačkog benda ‘Full Gas’ u čijem društvu i svirci, kako kaže, svakog puta sve više i više uživa.
– Reakcije je izazvala i snimka prepjeva pjesme ‘Lejla’, predstavnice Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2006. grupe Hari Mata Hari. To je pjesma, koju naprosto obožavam i zato sam osjetio potrebu da uz ‘cover’ snimim i spot, koji sadržava kadrove Međimurja i dijela Varaždinske županije – dodao je.

Kako to zvuči i izgleda pogledajte u snimkama!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije