PROJEKT EDWARD

FOTO Policijski službenici i volonteri iz Gospodarske škole Čakovec uspješno proveli preventivne aktivnosti u centru grada

Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu

U srijedu, 19. rujna, na inicijativu TISPOL-a, mreže prometnih policija Europe već treću godinu za redom obilježile su ‘Europski dan bez poginulih u prometu’ – projekt EDWARD.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske priključili su se provođenju ovog projekta te su u prijepodnevnim satima na pojedinim područjima grada Čakovca pojačano provodili preventivne i represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, koji direktno utječu na stanje sigurnosti cestovnog prometa.

Tako su uz pomoć učenika Gospodarske škole Čakovec upozoravali vozače na potrebnu pozornost tijekom vožnje te šarenim kostimima i porukama isticali mjesta gdje je oprez najpotrebniji.
Ove godine bilježi se porast smrtnog stradavanja ne samo u Hrvatskoj i Međimurju, već i u drugim zemljama Europske unije. Na području Međimurske županije projekt EDWARD provodili smo uz prisutnost volontera prerušenih u likove iz animiranih filmova, koji su znakovima i transparentima upozoravali vozače u blizini dječjih vrtića i pješačkih prijelaza u gradu Čakovcu, rekla je policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Irena Branović koja je kao jedan od većih smetnji u vožnji istaknula stres.
Ovog se tjedna provodi i akcija ‘Focus on the road’ vezana uz sve točke ometanja vozača tijekom upravljanja vozilom pa su tako uz stres najčešće smetnje nepažnja i dekoncentracija, nepropisno korištenje mobitela i izbjegavanje vezanja sigurnosnih pojaseva.
Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u
prometu na promjenu ponašanja te kritičko promišljanje o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije