Vijesti / Društvo
Društvo
Obilježena 27. obljetnica odlaska branitelja u obranu Vukovara i Borovog Naselja
PU međimurska

Memorijalni turnir

Obilježena 27. obljetnica odlaska branitelja u obranu Vukovara i Borovog Naselja

U herojskim borbama desetorica branitelja iz čakovečkog dijela postrojbe položili su svoje živote za obranu Domovine, dok se jedan pripadnik vodi kao nestali

U subotu, 8. rujna Policijska uprava međimurska i Udruga „Vukovarski branitelji  i logoraši Međimurja“ prigodnim programom i Memorijalnim malonogometnim turnirom obilježili su 27. obljetnicu odlaska branitelja (policijskih službenika), u obranu Vukovara i Borovog Naselja.

Ova, 27. obljetnica obilježena je u čast deset poginulih i jednom nestalom međimurskom dragovoljcu, pripadnicima Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske, Policijske stanice Čakovec, današnje Policijske uprave međimurske. Program obilježavanja počeo je u jutarnjim satima polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i odavanjem počasti kod Spomen obilježja u Policijskoj upravi međimurskoj i Zida boli, u gradu Čakovcu. Također, u čast  svim poginulim policijskim službenicima u Domovinskom ratu s područja Međimurske županije otvorena je novoizgrađena poučna staze u IPA centru, u Gornjem Kuršancu.

Tijekom dana održan je Memorijalni malonogometni turnir u čast desetorici poginulih i jednom nestalom pripadniku Zasebne policijske stanice Čakovec.Turnir se održao na sportskim terenima kod objekta udruge HVIDRA-e, u Kuršancu.

Na turniru sudjelovale su malonogometne ekipe predstavnika medija Međimurske županije, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije, Zasebne policijske postrojbe Varaždin, Udruge „Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja“, te Policijske uprave međimurske i Policijske uprave varaždinske.

Sve ekipe prikazale su zavidno nogometno znanje, ali uz malo sportske sreće ekipa Policijske uprave međimurske u finalnoj utakmici boljim izvođenjem penala pobijedila je ekipu Policijske uprave varaždinske i time osvojila prvo mjesto. U ogledu za treće mjestu između ekipe Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije i ekipe sastavljene od pripadnika Zasebne policijske postrojbe Varaždin, bolja i spretnija bila je ekipa međimurskih veterana i dragovoljaca. Nakon nogometnih zbivanja upriličen je prigodan domjenak za sve sudionike, dok je za dobru pjesmu bio zadužen međimurski slavuj Mirko Švenda Žiga.Svojom nazočnošću obilježavanje 27-obljetnice odlaska policijskih službenika  u obranu Vukovara i Borovog Naselja  podržali su ministar gospodarstva Darko Horvat, međimurski župan Matija Posavec, zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, savjetnik ministra hrvatskih branitelja Tomislav Josić, načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i mnogi drugi uzvanici.   

Zasebna policijska postrojba Varaždin oformljena je početkom rujna 1991., a sačinjavali su je policijski službenici iz postrojbi u Varaždinu, Čakovcu, Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu. Odmah po osnutku, točnije 11. rujna prije 27 godina, 185 članova Zasebne postrojbe upućeno je iz sjedišta Policijske uprave varaždinske u obranu grada Vukovara i Borovog Naselja. Među njima bilo je i 58 policajaca iz tadašnje Policijske stanice Čakovec. U herojskim borbama desetorica branitelja iz čakovečkog dijela postrojbe položili su svoje živote za obranu Domovine, dok se jedan pripadnik vodi kao nestali.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!